Evenimente„Creatori de viitor – Champions United 2017”

„Creatori de viitor – Champions United 2017”

Start pentru depunerea aplicațiilor

Anul acesta, între 10-16 iulie, va avea loc cea de a patra ediție a proiectului „Creatori de Viitor – Champions United”. Pentru prima dată în scurta sa istorie, proiectul se va derula pe parcursul celor 7 zile în 2 locații: Tabăra Șăulia din județul Mureș și în Cluj-Napoca. Peste 500 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar sunt așteptați să aplice anul acesta pentru unul din cele 80 de locuri disponibile. Proiectul este organizat de Asociația 11even, în parteneriat cu Kaufland România, precum și cu o serie de alți parteneri instituționali, centre culturale, parteneri media.

Datorită sprijinului oferit de partenerul principal al proiectului, Kaufland România, liceenii selectați vor vor avea șansa și anul acesta să participe în mod gratuit la „Champions United 2017”. Organizatorii așteaptă participanți din peste 40 de orașe din România și Republica Moldova cărora doresc să le ofere o experiență unică, să le aducă o recunoaștere specială a performanțelor lor și să-i încurajeze să fie creatori ai unui viitor frumos pentru ei și pentru generațiile următoare.

Tot ca o noutate, începând cu anul acesta, vor exista 2 modalități de aplicare. Astfel, din  1 februarie, toți cei interesați să intre în cursa pentru un loc la „Champions United” pot completa formularul de înscriere individuală pe site-ul www.creatorideviitor.ro. Criteriile urmărite în cazul depunerii unei aplicații individuale vor fi performanțele obținute la olimpiade naționale și internaționale, premiile și medaliile obținute de concursuri în domeniul creației artistice sau la diverse discipline sportive. O atenție specială va fi acordată și acelor elevi cu implicare deosebită în voluntariat și în proiecte extra-școlare. Începând cu 1 martie, va demara cea de a doua formă de aplicare în cadrul „Champions United”, aceea de înscriere a unui proiect.

ReForm Social Impact Contest” reprezintă o competiție în cadrul programului Creatori de Viitor în care adunăm cele mai bune idei de proiecte sociale sau de antreprenoriat social, ale liceenilor din România. Anual, urmărim să recunoaștem cele mai bune astfel de inițiative, iar începând cu 2017 orice liceean sau echipă de 2 liceeni pot propune proiecte în cadrul acestei competiții. Cele mai bune dintre ele vor fi selectate pentru marea finală, care va avea loc pe parcursul “Champions United 2017”, iar primele 3 proiecte vor primi finanțări exrem de generoase din partea partenerilor noștri”, ne-a declarat Ovidiu Neamțu, Președinte al Asociației 11even.

O altă noutate a acestei ediții o reprezintă și Sesiunile interactive TransForm”, sesiuni ce oferă participanților posibilitatea de a reflecta la aspecte profunde ale vieții, de a descoperi perspective nebănuite ce țin de interior, de a dezbate alături de un grup asemănător de tineri și sub ghidarea unor mentori foarte valoroși, despre valori, principii și filozofii de leadership. Totul la pachet cu un set de module ce tratează aspecte fascinante ale relaționării cu cei din jur. Programul este gândit dintr-o perspectivă unică, diferită față de ce oferă sistemul educațional classic.

Astfel, tinerii din comunitatea “creatori de viitor” vor putea să afle perspectiva unor lideri implicați și activi în viața socială, politică și economică internă și internațională, despre cum evoluează tehnologia și relațiile interumane în această eră digitală, despre profesii ale prezentului și ale viitorului și multe alte lucruri extrem de interesante.

Ca și în anii precedenți, evenimentele speciale se vor regăsi pe agenda Champions United. Astfel, participanții vor petrece o seara deosebită în cadrul Picnic&Movie Night și vor sărbătorii alături de colegii lor campioni și de alți invitați speciali în cadrul Galei PerForm”.

 Despre „Creatori de viitor”:

La Creatori de viitor aducem împreună tineri excepționali, selectați în fiecare comunitate pe baza unor parametri de performanță în unul din următoarele domenii: educațional (olimpici internaționali sau naționali), cultural (câștigători de premii internaționale sau naționale în proiecte sau concursuri de teatru, muzică, dans etc),  sportiv (câștigători de cupe, medalii și premii naționale și internaționale în competiții sportive diverse, atât individuale cât și de echipă) și leadership școlar (elevi cu implicare deosebită în voluntariat și programe sociale).

Champions United este unul din cele mai importante evenimente naționale destinate liceenilor cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport sau leadership școlar din România. Proiectul a fost lansat în 2014 și a reunit până în prezent peste 350 de liceeni de top din peste 45 de orașe din România și Republica Moldova.

Despre Kaufland România:

Angajamentul față de mediu și oameni.
„Întotdeauna dorim sa susṭinem comunitatea în mijlocul căreia activăm, atât pe plan social, economic cât ṣi de mediu. Ne implicăm cu deosebire în acțiuni prin care oferim suport copiilor, de diferite vârste.
Noi luăm în serios responsabilitatea pe care o avem față de mediu și față de societate. De aceea susținem copiii provenind din medii defavorizate să meargă la școală și ne implicăm în proiecte prin care promovăm un stil de viață sănătos.
Cel mai de preț cadou pe care îl putem face societății este să oferim acces la educație copiilor. Ea deschide minți, drumuri și le oferă posibilitatea să devină baza societății viitoare.” Anna-Katharina Scheidereiter, Responsabil CSR

 

Pentru informații suplimentare despre programele Asociației 11even vă invităm să accesați site-ul nostru la adresa www.11even.ro.

Mai Multe

More article