EvenimenteConcurs pentru spectacolul Tosca

Concurs pentru spectacolul Tosca

Premiera mondială de la Teatro Costanzi din 14 ianuarie 1900 a adus în fața publicului TOSCA, un titlu a cărui popularitate avea să se păstreze de-a lungul timpului. Conform informațiilor din cadrul programului Operabase, în perioada 2007-2012 Tosca s-a situat pe poziția a cincea în topul celor mai interpretate spectacole de operă din întreaga lume.

Atenta revizuire a libretului de către Illica, în asociere cu Giacosa i-a oferit lui Puccini fundamentul pentru cea mai reprezentativă operă a stilului său de maturitate. Tosca pune în lumină capacitatea sa de a contura, prin intermediul limbajului muzical, personaje complexe, caractere puternice antrenate într-un parcurs dramatic cu final tragic pentru fiecare dintre acestea. Nici cântăreața Floria Tosca, complet dedicată sentimentelor sale pentru pictorul Mario Cavaradossi, însă extrem de geloasă, nici iubitul ei – animat de sentimente revoluționare, capabil de sacrificiul suprem pentru protejarea confratelui său Angelotti și nici josnicul baron Scarpia – șeful poliției pontificale, dominat de atracția față de Tosca, ale cărei favoruri încearcă să le obțină cu orice preț, nu supraviețuiesc tumultului evenimentelor de esență politică și romantică, care se petrec pe parcurul celor trei acte în locații specifice Romei anilor 1800.

Operă în trei acte pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după drama La Tosca de Victorien Sardou. Spectacolul are două pauze şi se încheie în jurul orei 21:15. Vârsta recomandată: 9+

Dacă îți dorești o invitație dublă la spectacolul TOSCA de miercuri, 22 ianuarie, de la ora 18,30 participă la concursul nostru. 

Condiţii de participare:

  1. Like paginii noastre de Facebook 
  2. Like&Share la postarea acestui concurs din pagina noastră de Facebook
  3. Tăguieşte, într-un comentariu, un prieten cu care doreşti să mergi la spectacol.

Concursul se încheie luni, 20 ianuarie, la ora 17,00.

SUCCES!

NOTA: câştigătorul este desemnat aleator cu ajutorul randomizer.org ( prima poziție din lista aleatoare generată de randomizer.org)

Mai Multe

More article