EvenimenteConcurs: Invitație pentru două persoane la opera Carmen

Concurs: Invitație pentru două persoane la opera Carmen

Carmen, operă în patru acte pe un libret de Henry Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée, poate fi văzută la Cluj-Napoca, pe scena Operei Naționale Române, în seara de vineri, 13 octombrie.

Ultima și cea mai importantă dintre operele compozitorului francez Georges Bizet (1838-1875), Carmen s-a bucurat de o recunoaștere crescândă, în ciuda ostilității și atitudinii critice cu care a fost întâmpinată în seara premierei sale – 3 iunie 1875 – la Opéra Comique din Paris.

La trei luni după premiera operei Carmen, Georges Bizet, în vârstă de doar 36 de ani, s-a stins din viață, înainte de a se bucura de reacțiile entuziaste ale publicului de la Viena, Bruxelles, Budapesta, Sankt Petersburg, Stockholm, Londra, Dublin, New York, Philadelphia ș.a. Astfel, prezicerea lui Piotr Ilici Ceaikovski – unul dintre susținătorii fideli ai compozitorului și ai inițiativei sale – că ,,peste zece ani, această capodoperă în întreaga accepțiune a termenului, va fi cea mai populară dintre opere” s-a adeverit fără urme de îndoială, menținându-și valabilitatea și la ora actuală!

Îți dorești o invitație dublă la spectacolul de vineri, 13 octombrie de la ora 18,30, în sala mare a Operei Naționale Române din Cluj? Dacă da, participă la concurs.

Condiții de participare:

  1. Like paginii noastre de Facebook
  2. Like postarii acestui consurs din pagina noastră de Facebook
  3. Scrie într-un comentariu ce înseamnă pentru tine un spectacol de operă.

Concursul se încheie în 10 octombrie, ora 11. SUCCES!

2 COMENTARII

Comments are closed.

Mai Multe

More article