EvenimenteConcurs: Invitație pentru două persoane la "NABUCCO"de Giuseppe Verdi

Concurs: Invitație pentru două persoane la „NABUCCO”de Giuseppe Verdi

Luni, 11 DECEMBRIE 2017, de la ora 18:30, Opera Națională Română din Cluj-Napoca vă invită la o reprezentație specială a operei ”NABUCCO” de Giuseppe Verdi, o poveste despre putere și umilință.

Una dintre cele mai impresionante și celebre creații lirice ale tuturor timpurilor revine pe scenă într-un spectacol de excepție!

Evenimentul liric este dedicat sopranei Emilia Cătană și baritonului Vasile Cătană, iluștrii prim-soliști ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, distribuția serii fiind onorată de invitații de talie internațională baritonul Sebastian Cătană, soprana Dragana Radaković, basul Marius Boloș.

O reverie despre libertate, pe care însuși Verdi o numea ”inegalabila operă” prin care cariera sa artistică avea să înceapă cu adevărat, ”Nabucco” este  una dintre cele mai longevive și apreciate creații din istoria lirică universală, având valențe spirituale deosebite.  Povestea legendară despre iubire, putere și umilință a fost inspirată din relatările biblice despre Nabucodonosor, regele Babilonului din secolul XII î.Chr., partiturile verdiene având la bază libretul istoric al lui Temistocle Solera. Inițial numită ”Nabucodonosor”, opera lui Verdi abordează povestea sclaviei, înfrângerea și exilul evreilor în Babilon sub teroarea regelui nemilos. Premiera absolută a operei din anul 1842, la Scala di Milano, a răscolit publicul prin tema abordată și realismul cu care a fost redată, spectatorii săi interpretând-o precum un subtil îndemn la luptă împotriva austriecilor, pe atunci dominatori ai nordului Italiei. Verdi devenise, astfel, imediat după premieră, un inițiator și lider de suflet în lupta pentru libertate, opera sa un laitmotiv iar celebra interpretare corală ”Corul slavilor evrei” (celebrul Va pensiero) a primit statutul unui imn național.

Capodopera verdiană a fost îndelung aplaudată și pe scena clujeană cu ocazia recentei sale premiere montată la Opera Națională Română din Cluj în luna mai 2016, urmată de o reprezentație extraordinară în aer liber ce încheia stagiunea acelui an, impresionând mii de spectatori prezenți în Piața Unirii. Viitoarele reprezentații ”Nabucco” au înregistrat un succes la fel de rezonant, demonstrând cu fiecare ocazie popularitatea inegalabilă a capodoperei verdiene.

Îți dorești o invitație dublă la opera „Nabucco”, în 11 decembrie, de la ora 18,30? Dacă da, participă la concursul nostru.

Condiții de participare:

  1. Like paginii noastre de Facebook
  2. Like postării acestui concurs din pagina noastră de Facebook
  3. Scrie într-un comentariu la această postare din pagina de Facebook cu cine dorești să mergi la spectacol.

Concursul se încheie luni, 11 decembrie, ora 8. SUCCES!

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Mai Multe

More article