EvenimenteCONCURS - Elixirul Dragostei, capodopera lui Gaetano Donizetti

CONCURS – Elixirul Dragostei, capodopera lui Gaetano Donizetti

Premiera operei comice L’elisir d’amore la data de 12 mai 1832 a consfințit statutul compozitorului belcantist Gaetano Donizetti la Milano, unde acesta se bucurase, cu doar un an mai înainte, de succesul operei Anna Bolena. Pe baza unuia dintre cele mai reușite librete ale lui Felice Romani, Donizetti a elaborat o nouă lucrare cu rapiditatea care, de altfel, îl caracteriza, dând la iveală o capodoperă hazlie și dramatică în același timp, deopotrivă naivă și profundă. Comicul se datorează atât atitudinii infantile a îndrăgostitului Nemorino – care crede cu tărie că ,,elixirul” comercializat de șarlatanul Dulcamara (de fapt un ,,simplu” și bun vin de Bordeaux) îi va aduce dragostea capricioasei Adina – cât și naturii personajelor, a căror rădăcină se află în genul operei buffa.

Profunzimea operei rezidă din felul în care Nemorino își demonstrează dragostea, acesta fiind dispus ca, pentru a obține suma de bani necesară achiziționării unei a două doze de elixir, să se înroleze definitiv în armată. Acest gest o sensibilizează pe Adina și o determină să își anuleze decizia de a se căsători cu sergentul Belcore – pretendentul ei ideal și rivalul lui Nemorino. Cu toate că, aparent, fericitul deznodământ se datorează poțiunii miraculoase (cel puțin în viziunea lui Nemorino), acesta constituie de fapt un rezultat al maturizării pe care cei doi protagoniști o experimentează, Nemorino alungându-și inhibițiile și conștientizând importanța exprimării deschise a sentimentelor sale, în timp ce Adina își dovedește sensibilitatea în raport cu gestul tânărului, achitându-i ieșirea din armată.

Vă invităm să descoperiți îndeaproape povestea celor două personaje, presărată cu sentimentalism și situații comice, dar și pe ceilalți participanți la acțiune, duminică, 9 decembrie 2018, de la ora 18,30.

Operă în două acte pe un libret de Felice Romani, după libretul „Le philtre” al lui Eugène Scribe.

Spectacolul are o pauză şi se încheie în jurul orei 21.15. Vârsta recomandată: 5+

CONCURS: Puteţi câştiga o invitaţie dublă la acest spectacol din 9 decembrie dacă participaţi la concursul nostru:

  1. Oferă un like paginii noastre de Facebook
  2. Oferă un Like&Share postării concursului din pagina noastră de Facebook
  3. Tag un prieten ( #) cu care îți doreşti să vezi acest spectacol într-un comentariu la această postare din pagina noastră de Facebook .

Concursul se încheie sâmbătă, 8 decembrie, la ora 9,00. SUCCES!

Mai Multe

More article