EvenimenteCititul împreună se sărbătorește în 16 februarie

Cititul împreună se sărbătorește în 16 februarie

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” sărbătoreşte joi, 16 februarie 2017, Ziua Internaţională a Cititului Împreună, alături de alte biblioteci, şcoli şi librării din 29 de judeţe ale ţării.

Organizată de către Lit World, Ziua Internaţională a Cititului Împreună este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de ţări.

Coordonat la nivel naţional de grupul „Citim Împreună România” şi aflat la prima ediţie în ţara noastră, evenimentul are 20 de parteneri, printre care şi Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj. Activitățile ce vor fi organizate cu această ocazie, la biblioteca clujeană sunt sesiuni de lectură susţinute, prin Skype, de autori cunoscuţi de cărţi pentru copii, precum Mihaela Cosescu, Andreea Demirgian, Laura Grünberg, Iulia Iordan, Ciprian Măceşaru, Victoria Pătraşcu, Sînziana Popescu şi Carmen Tiderle.

„Citim Împreună România” este un grup format din autori de cărţi pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari, dar şi părinţi sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentru cărţi, ci şi bucuria de a vedea copii şi adulţi citind împreună. Grupul „Citim Împreună România” a fost lansat pentru a promova beneficiile şi frumuseţea cititului împreună în rândul copiilor şi al celor ce au grijă de ei.

Mai Multe

More article