Other web storiesCe facem pe 1 mai? Mergem la RICO?

Ce facem pe 1 mai? Mergem la RICO?

Rimetea este o localitate.. albă. Căsuțele ei par a fi dintr-o poveste, exact ca cele din Hansel și Gretel, doar că nu din turtă dulce, ci din nea.

Rimetea este singura localitate din tară care a primit premiul Europa Nostra al Comisiei Europene și este considerată a fi unică în lume. Acesta este motivul pentru care, oricând ai vizita Rimetea, vei da nas în nas cu un turist străin.

Anual, în această localitate din Depresiunea Trascăului are loc un concurs de escaladă, RICO – Rimetea Climbing Open.

Este în primul rând o ocazie de întâlnire a tuturor celor ce iubesc natura, și în mod special muntele și stanca.

Așadar, numa’ bine pentru weekendul ce vine: este locul și momentul perfect pentru o escapadă de 3 zile.

Prin intermediul acestui eveniment se dorește totodată apropierea practicanților acestui sport, în vederea perfecționării tehnicilor de escaladă, într-o zonă cu un potențial alpin deosebit.

Cățăratul este un sport extrem, practicat de cei care iubesc și respectă muntele. Este un sport solicitant, în care condiția fizică este principala condiție, cățărarea făcându-se doar prin folosirea forțelor proprii.

Escalada este un sport în creștere în România și există oameni speciali care incurajează  și susțin această mișcare. Evenimentele outdoor sunt puține și necesită o muncă titanică. Ele au fost mereu organizate cu sufletul la comunitatea care se adună din toată țara să se bucure laolaltă de traseele noi și vechi.

Pentru cei care nu au mai încercat, sâmbătă se organizează și un atelier de escaladă dedicat celor care vor să învețe, să exerseze sau să descopere escalada în cadrul evenimentului.

Cățărătorii au un loc unde se reunesc la povești după o zi de 1 la 1 cu muntele, un fel de apres-ski.. să spunem apres-escalade. Pentru cei nu atât de activi, acest apres-escalade le stă la dispoziție toată ziulica.

E un eveniment fain și pică la fix. Eu mă duc. Voi?

Mai multe info despre eveniment aici

Mai Multe

More article