Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariCând fetele se adună pentru sufletele lor

Când fetele se adună pentru sufletele lor

Auzim adesea că băieţii ies la bere şi fetele în club…ca între băieţi şi ca între fete:).

În ultima luna a lui 2018 am avut ocazia să exeprientez ceva frumos şi mai pe „sufletul meu”, o întâlnire altfel, între fete. Am primit un telefon din partea unei dragi cunoştinţe care mă invita la un ceai cu poveste.  „Mai vin maximum cinci persoane. Îmi doresc să fie mai intim şi să ne simţim bine.” Nu îmi este teamă de nou, dar nici nu mă prea dau în vânt după astfel de experienţe. Prefer întâlnirile de la finalul unei zile pline, alături de cunoscuţi. Cu toate astea am decis să las „surpriza” să îşi găsească locul potrivit în viaţa mea.


Surprinzător, la locul întâlnirii, am revăzut cu drag două cunoştinţe mai vechi. Deja sensul se contura de la sine. Ceai de diverse arome, căni asortate, cu mesaje pozitive, un decor sumar plin de elemente care se completau armonios, clementine şi covrigei, lumânări şi arome de uleiuri esenţiale combinate cu grijă şi difuzate în încăperea generoasă.

Ne-am întins mâinile una alteia, ne-am rostit prenumele şi am început să sorbim din ceaiuri. Conversaţia nu a început uşor şi a fost nevoie de cuvinte cheie care să activeze gândurile ce abia se doreau rostite.

 

Nu a fost despre „poveşti”, ci despre situaţii, despre noi, vulnerabile şi sensibile, despre întrebările copiilor noştri cărora nu ştim ce să le răspundem ca „să fie bine”, despre îngăduinţa de a greşi şi despre frumuseţea vieţii.

Parcă ne ştiam de demult! Nu s-au legat prietenii, nu s-a stabilit un orar al viitoarelor întâlniri, nu am făcut schimb de numere de telefon şi nu a fost nevoie ca cineva să rostească expresia „te rog să nu spui nimănui”. A fost o nevoie de a împărtăşi, de a sta în companie şi de a ne hrăni sufletele cu „mici prăjiturici de casă”: gânduri şi cuvinte.

Ne-am spus „noapte bună” şi a fost suficient!

 

Vă recomand astfel de seri cu linişte şi ceai aromat!

 

 

Mai Multe

More article