Poveşti de călătoriePoveşti în imaginiCafeneaua...cu zâmbet...în care mi-am făcut temele

Cafeneaua…cu zâmbet…în care mi-am făcut temele

Student în anul I..
Începi să cauţi confortul, te îndrepţi către familiar, dar şi spre nou. Cauţi oameni asemănători vechilor prieteni, dar care să îţi poată oferi mai mult; cauţi locuri plăcute în care să te simţi bine, dar care să aibă acel ceva special care să te ademenească din nou, acolo…
Acesta a fost şi cazul meu.

Am venit în Cluj, oraşul studenţiei, al evenimentelor inedite, oraşul care părea să promită 3 ani de neuitat.
Nu voi vorbi despre oameni, ci despre locul meu preferat, cafeneaua care m-a cucerit.
Shto este primul bar/cafenea în care am intrat ca boboacă.

Încă de la intrare esti bombardat cu replici cunoscute din serialul ‘Roboţi’, realizat de absolvenţi ai Universităţii de Artă. Bineînţeles, ca artista în devenire, mi s-a părut extraordinar succesul celor trei.
College bar‘-ul era la începutul carierei sale, iar cei care se ocupau de promovare, la acea vreme, au găsit un mod interesant de a sublinia acest aspect şi anume prin meniu, care se intitula „Anul I/ Semestrul I”.

Mi s-a părut grozav faptul ca Shto era boboc, la fel ca mine. Deja ma legam de acel loc fără să îmi dau seama… Recomandarea chelneriţei: cafeaua casei, cu muuuuuult lapte – un deliciu! Această cafea a casei m-a cucerit…cu siguranţă a contribuit şi faptul că am fost vrăjită şi de ambient… ca urmare, m-am îndrăgostit de acel gust… Cert este că şi acum, după mai bine de 3 ani, cafeaua casei este la fel de bună ca prima dată.

Shto a crescut odata cu mine. La fiecare început de semestru, un nou meniu m-a întâmpinat, schimband datele, asemeni unui catalog. Multe dimineţi somnoroase le-am petrecut aici, trezindu-mă cu această cafea, care a ramas la fel, chiar dacă cei care o prepara azi nu mai sunt aceiaşi.

Probabil au absolvit si ei.
Shto a devenit ceva drag mie şi măcar o data pe săptămână ajung în locul care adăposteşte atâtea amintiri…teme, scenarii de film, întâlniri cu profesorii.. un al doilea atelier.

Îţi recomand această cafenea dacă eşti în căutarea unui loc care să-ţi ofere o mică doză de ‘acasă’.
Şi, dacă ajungi în Shto, răsfoieşte meniul, chiar dacă ştii ce vrei să comanzi… denumirile băuturilor sunt ingenioase şi te vor amuza…astfel vei putea savura cafeaua cu zâmbetul pe buze.

 

 

 

Anca Chiţoran

Mai Multe

More article