EvenimenteAteliere gratuite de pictat pe lemn, la Cluj

Ateliere gratuite de pictat pe lemn, la Cluj

Clujenii sunt invitați să-și pună în valoare creativitatea, să se relaxeze și să afle cum pot să redecoreze mici obiecte de mobilier din casă, cărora să le dea o viață nouă. La Cluj au loc în 10 iulie două ateliere în cadrul cărora oricine poate învăța cum să vopsească, să redecoreze și să împrospăteze dulapul bunicii sau noptiera veche astfel încât ele să aibă un aspect modern sau vintage, potrivit oricărui interior.

Participarea e gratuită, dar locurile sunt limitate. Înscrierile la cele două ateliere se fac online prin completarea formularului de participare: https://forms.gle/jXqtr1MyxLwUNozi7.

Cum poți redecora ușor piesele de mobilier

Cei care vor lua parte la ateliere au ocazia să afle ce tehnici de vopsire există, cum pot împrospăta mobila cu ajutorul culorilor, dar vor face și exerciții practice, pe planșe din lemn pe care le vor primi la fața locului. Aceste planșe pot fi transformate cu ușurință în curiere sau plăcuțe de bun venit. În plus, participanții vor primi vopsea specială pentru mobilă, ceară, pensule și alte accesorii de care au nevoie la atelier.

„Le punem participaților la dispoziție tot ce au nevoie: vopsea, ceară, pensule, alte accesorii. Ei doar să vină cu deschidere și creativitate. Fiecare participant va primi o planșă din lemn pe care o poate vopsi chiar aici, pe loc, o poate decora și aranja după bunul plac. După atelier planșa rămâne la fiecare participant ca amintire sau o poate face cadou”, afirmă Enikő Szentannai, managing partner Blue Brush Studio.

Fiecare atelier va dura aproximativ două ore, timp în care participanții vor exersa și vor învăța tehnici de decorare. Ei vor folosi o vopsea revoluționară de mobilă foarte ușor de utilizat, Annie Sloan Chalk Paint®. Originară din Marea Britanie, artista Annie Sloan este supranumită Regina vopselelor. Ea a dezvoltat gama Chalk Paint în 1990 pentru că și-a dorit o vopsea versatilă, care să funcționeze pe orice tip de mobilier fără pregătire prealabilă și care să se usuce foarte repede.

„Ne-am dat seama că de multe ori avem în casă piese de mobilier care ne sunt dragi, dar pe care am dori să le reîmprospătăm, ca să arate bine în locuința noastră. La atelierele din 10 iulie vrem să-i ajutăm pe cei curioși să descopere cât de ușor pot și ei să decoreze și să vopsească mobilierul. Vopseaua pe care o vom folosi e potrivită chiar și pentru obiectele cu care intră în contact copiii și bebelușii, se folosește foarte ușor și de persoane care nu au mai făcut asta înainte. Va fi distractiv și relaxant”, spune Gabriella Baxter-Dáné, managing partner Blue Brush Studio.

Despre atelier

Atelierele au loc în 10 iulie de la ora 16, respectiv de la ora 18 la Blue Brush Studio, situat în centrul Clujului, pe strada Napoca nr 2. Participarea e gratuită, dar e nevoie de înscriere online pentru fiecare participant: https://forms.gle/jXqtr1MyxLwUNozi7.

Blue Brush Studio a luat naștere la Cluj din pasiunea lui Enikő Szentannai, Gabriella Baxter-Dáné și David Baxter.

„Avem personalități diferite și pregătiri diverse: un inginer constructor, un psiholog școlar și un specialist în conservarea monumentelor istorice. Toți trei avem însă o pasiune comună: vrem să descoperim și să transformăm piese de mobilier, obiecte vechi, uitate într-un colț al podului, dar și piese noi, cărora le dăm șansa la o nouă viață și la o personalitate unică”, spun ei.

 

Detalii găsiți pe www.bluebrushstudio.ro și pe pagina de Facebook Blue Brush Studio.

Mai Multe

More article