Other web storiesArt for Broken Heart

Art for Broken Heart

Joi a fost o zi plină pentru mine, de aceea, în întarziere fiind, m-am aruncat în primul taxi pe care l-am găsit. Lucrurile se leagă într-un mod pe care nu îl înţeleg, dar care mă surprinde de fiecare dată: domnul taximetrist a fost un copil abandonat după naştere, în spital, şi care de la 14 ani a învăţat că doar munca cinstită îl va ajuta să se întreţină singur.

Aşadar, mă îndreptam către un eveniment dedicat copiilor instituţionalizaţi, alături de un adult care a trecut prin greutăţi asemănătoare..

Copiii abandonaţi sunt foarte uşor de ignorat: nu ai voie să le ştii feţele, nu ai voie să le cunoşti numele, motiv pentru care ei trăiesc cumva într-o lume paralelă din cauza unor legi care îi protejează.

Evenimentul „Art for Broken Heart” a fost organizat de Alpha Group şi Lumea ca Lumea, două ONG-uri care, prin angajaţii şi voluntarii lor, sunt implicate direct în vieţile acestor copii: de la activităţi sportive, artistice şi meditaţii şcolare, la psiho-terapie şi.. prietenie.

art for broken heart

Cand împlinesc 18 ani, aceşti copii, care sunt ţinuţi departe de comunitate, sunt nevoiţi să părăsească orfelinatul şi ajung în realitatea noastră, unde trebuie să plătească facturi, să îşî gătească, să lucreze. Au nevoie de cineva alături, ca fiecare dintre noi, care să ii sprijine şi să le ofere un umăr.

Lumea ca Lumea şi Alfa Grup funcţionează după un set de valori bine definit, şi ei sunt cei care le zâmbesc şi îi îmbrăţişează pe aceşti copii.

Un eveniment pentru copiii abandonaţi din judeţul Cluj, „Art for Broken Heart” a adunat oameni dispuşi să ajute prin donaţii de lucrări şi vouchere, dar şi cumpărători, care au dăruit mai mult decât în mod normal.

Scopul evenimentului este de a ne aduna, de a forma o comunitate care gandeşte diferit, care vede business-ul mai mult decât ceea ce este, de a face nişte schimbări în societate. Să donăm, să sponsorizăm, să ne implicăm!

Dai şi primeşti. Şi nu fizic. Căci evenimentul în sine este BUN.

art for broken heart

 

foto: Vescan

Mai Multe

More article