Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariAnişoara iubeşte să facă mişcare.

Anişoara iubeşte să facă mişcare.

Anişoara iubeşte să facă mişcare. Nu poate spune că orice fel de mişcare îi cade bine, chiar dacă este o fire deosebit de energică. Îi place, în special să dea o mână de ajutor persoanelor care doresc să se menţină în formă, fac tot posibilul să slăbească sau vor, pur şi simplu, să se dezvolte armonios.
Cu alte cuvinte, Anişoara este instructor de aerobic, pasioată de tango şi profesor de dans.


Când am aflat că, la origine are baletul clasic, am înţeles cum poate să transforme un curs banal de aerobic, în 60 de minute pline de exerciţii complementare, unice, chiar.
Să încep cu începutul. Am cunoscut-o pe Anişoara întâmplător. Îmi place să descopăr săli de aerobic, zumba…sau orice alt tip de mişcare orgnaizată, frecventate de grupuri de persoane care, de-a lungul timpului au devenit cunoştinţe sau chiar prieteni.
O astfel de sală deţine şi Anişoara. De 20 de ani este instructor de aerobic în Cluj-Napoca şi are cliente (cum spune ea) chiar de pe atunci.
Mi-a atras atenţia pasiunea cu care vorbeşte despre sală şi am hotărât că este exact ceea ce ne trebuie pentru o nouă poveste pe webforcluj. Nu mi-a oferit amănuntele necesare până când nu i-am trecut pragul. Aşa că am fost nevoită 🙂 să particip la o oră de aerobic.
Este programul vechi, încă nu m-am apucat de cel nou, spunea ea cu zâmbetul pe buze.
La fiecare 3 luni schimb ordinea exerciţiilor şi creez altele noi, dar se mai întâmplă să inventez şi pe moment, în timpul orei, când sunt plină de imaginaţie.
Citesc, aici, pe afiş …curs de balet pentru copiii?
Da, da e ok, există un instructor care predă, în această sală cursuri de balet pentru cei mici, mai mult fetiţe vin…şi sunt atât de draguţe, ” printesele”….aaaaa…şi n-ai aflat încă tot…avem şi ore speciale pentru adulţii care doresc să înveţe tango (la sală este şi şcoală de tango), dans clasic, modern sau pentru doritoarele de pilates, mi-a răspuns Anişoara în timp ce îşi încălzea uşor braţele pentru ora de aerobic.
Şi am început ora…şi s-au încheiat 55 de minute. Nu ştiu cum au trecut atât de repede: sarituri, paşi de dans, abdomene din cele mai diverse…şi multă bună dispoziţie pe chipurile tuturor.

Chiar şi doamna din rândul doi, de lângă perete (am aflat ca are puţin peste 70 de ani) a reuşit să păstreze ritmul care, credeţi-mă nu a fost unul uşor.
…da, este alături de mine de 20 de ani şi mă bucur de fiecare dată când revăd un client mulţumit. Te aştept să mai treci pe la sală.

Cu siguranţă voi mai merge. Nu ştiu dacă voi experimenta întreaga ofertă (dans clasic, modern, tango, aerobic, pilates sau zumba), dar mai vreau cel puţin o oră de bună dispoziţie şi în această săptămână cu Anişoara şi fetele ei vesele.

 

Ramona Mihu

Mai Multe

More article