EvenimenteAdmiterea online la UBB, Facultatea de Chimie

Admiterea online la UBB, Facultatea de Chimie

Concursul profesional de chimie „Candin Liteanu” oferă candidaților atât posibilitatea verificării cunoștințelor de chimie, cât și un criteriu alternativ de selecție la Concursul de admitere la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. La cerere, candidații pot vizita în ziua concursului incinta Facultății de Chimie și Inginerie Chimică.

Decanul Facultății de Chimie și Inginerie Chimică din Cadrul Universității Babeș Bolyai, Gabriela Nemeş a răspuns întrebărilor noastre:

  1. Va rugăm să ne spuneți câteva detalii despre acest concurs (nume, renume, tradiție)

Concursul profesional de chimie „Candin Liteanu” se adresează elevilor aflaţi la data concursului în una din ultimele două clase de liceu, precum şi absolvenţilor de liceu din promoţiile anterioare.

Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică organizează anul acesta a 19-a ediţie a Concursului profesional de chimie „Candin Liteanu”. Prima ediţie a avut loc ȋn anul 2001.

Concursul poartă numele distinsului profesor Candin Liteanu, reprezentant de marcă al chimiei româneşti şi fondatorul Scolii clujene de senzori electrochimici.

     2. Ce beneficiu poate el reprezenta pentru viitorii absolvenți de liceu?

Concursul profesional de chimie „Candin Liteanu” oferă candidaţilor atât posibilitatea verificării cunoştinţelor de chimie, cât şi un criteriu alternativ de selecţie pentru concursul de admitere la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică. Nota obţinută la Concursul profesional de chimie „Candin Liteanu” poate ȋnlocui (la cerere) media de admitere, cu condiţia ca persoana ȋn cauză să deţină o diplomă de bacalaureat.

  1. Este pentru prima oară când acest concurs se organizează online? Ce detalii organizatorice au fost necesare pentru buna lui desfășurare?

Anul acesta concursul profesional “Candin Liteanu” se organizează pentru prima data online. Pentru buna organizare şi desfăşurare a concursului, comisia de organizare a trebuit să găsească soluţii pentru a asigura tuturor candidaţilor posibilitatea de conectare şi totodată elementele de securizare si supraveghere specifice unui concurs. Un ghid de organizare şi desfăşurare online a concursului este aproape finalizat. Acesta va fi transmis prin e-mail tuturor candidaţilor ȋnscrişi anul acesta ȋn concurs şi va fi afişat pe pagina de web dedicată concursului. Pentru buna desfăşurare a acestei ediţii, cu 3 zile ȋnainte de data stabilită pentru concurs, vom organiza o simulare.

  1. Cum anume pot afla elevii mai multe informații despre concurs și rolul pe care acesta îl poate juca în viitorul lor?

Pe site-ul facultăţii noastre (www.chem.ubbcluj.ro) există o secţiune dedicată acestui concurs (http://chem.ubbcluj.ro/candin_liteanu), unde se găsesc informaţii referitoare la ȋnscriere, modul de organizare şi desfăşurare a concursului, tematica de concurs, beneficii etc.

Informaţiile referitoare la acest concurs au fost transmise spre elevi şi prin intermediul inspectorilor şi a profesorilor de specialitate din ȋnvăţământul preuniversitar.

O altă modalitate de informare o reprezintă “Caravana Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică”. Aceată activitate este organizată cu sprijinul studenţilor facultăţii noastre. În cadrul acestei acţiuni studenţii promovează, ȋn diferite licee din ţară, oferta educaţuională a facultătii, oportunităţile de carieră şi oferă printre altele şi informaţii referitoare la modul de admitere (inclusiv Concursul profesional “Candin Liteanu”).

Concursul profesional de chimie „Candin Liteanu” se va organiza online, în data de 28 mai 2020, ora 12. Mai multe detalii privind modalitatea de organizare și accesul candidaților la platforma de examinare vor fi comunicate de către organizatori în cel mai scurt timp.

Înscrierea la Concursul profesional de Chimie „Candin Liteanu” se poate face până în 24 mai, ora 12:00.

 

Mai Multe

More article