Evenimente2400 de pasionați ai sporturilor montane la TMF 2019

2400 de pasionați ai sporturilor montane la TMF 2019

#Pășește în munți

Circa 2400 de pasionați și fani ai sporturilor montane din 8 țări au participat la evenimentele organizate de Transylvania Mountain Festival 2019 (20-24 noiembrie 2019) cu sprijinul partenerului principal GARMIN Cluj, partenerului de fotografie NIKON, partenerului video Insta360 și suportul comunității Clubului Alpin Român Filiala Cluj. Evenimentele derulate au pus din nou Clujul pe scena internațională a activităților montane și outdoor!

Derulat în 7 centre culturale și sportive precum și în împrejurimile Clujului , Transylvania Mountain Festival 2019 a adus în atenția publicului 12 premiere de film montan internațional, documentarul expediției românești TMF 2019  susținută de Garmin Cluj, 4 expoziții de fotografie montană și de aventură, Salonul TMF al comunității outdoor, 15 ateliere practice și a organizat alături de Salvamont-Salvaspeo Cluj și  SMURD Cluj prima demonstrație publică a unui exercițiu de salvare montană cu suport aerian în Cluj-Napoca!

Punctul culminant al festivalului montan a fost gala de decernare a trofeelor TMF 2019 astfel:

Trofeul TMF 2019 pentru fotografie montană a fost decernat lui Nils Ohlendorf care a surprins juriul cu imagini spectaculoase pe ambele categorii propuse – peisaj montan și sporturi montane.

Trofeul TMF 2019 pentru film montan a fost decernat echipei filmului The PATHAN PROJECT  realizat și produs de  – Guillaume BROUST (2019). Dintre protagonistii filmului – Nicolas Favresse, Jean-Louis Wertz, Mathieu Maynadier și Carlitos Molina – trofeul a fost ridicat de invitatul special Nicolas Favresse.

Trofeul TMF 2019 pentru inovare a fost decernat echipei Freshbite din Cluj-Napoca pentru prima aplicație crowd source pentru domeniile de schi – aplicație denumită ON PISTE.

Trofeul TMF 2019 pentru activitate montană a fost decernat echipei care a realizat ascensiunea în premieră mondială pe fața Sud-Estică a masivului Pumori (7161 m, Himalaya) traseu denumit Călătoria Micului Prinț, realizat de către Romeo Popa, Zsolt Torok (†) și Teofil Vlad, ascensiune candidată la prestigioasa distincție Les Piolets d’Or în 2019!

Invitați speciali ai Transylvania Mountain Festival 2019 au fost:

  • Alexandre Auchecorne – delegat PGHM Briancon (Franța), salvator montan și ghid montan care a stârnit interesul publicului despre rolul unități de jandarmerie montană în Franța și cum trebuie pregătită o ascensiune la mare altitudine.
  • Nicolas Favresee – cățărător și artist belgian, membru al expediției în Pakistan prezentate în filmul câștigător The Pathan Project (2019) care a încântat publicul cu mandolina și poveștile sale.
  • Nils Ohlendorf – fotograf specializat în sporturi outdoor, câștigător al trofeului pentru fotografie montană
  • Kyriakos Rossidis – cățărător și ghid montan (Cipru) coechipier al alpinistului Mihnea Prundeanu în expediția TMF 19 susținută de Garmin pe masivul Chobutse (Himalaya)
  • Romeo Popa și Teofil Vlad – alpiniștii care au primit distincția pentru activitate montană și care au prezentat expediția pe Pumori.
  • Cătălin Sprânceană Vicepreședinte – Federația Română de Ciclism, coordonator al departamentului de Mountain Bike;
  • Radu Restivan – maratonist și prezentator al documentarului in alergare 5778.

Maestrul de ceremonii al festivalului a fost dinamicul Bogdan Bob Rădulescu, fiind și el un fan al muntelui și sporturilor în natură.

Evenimentul se adresează practicanților de schi, escaladă, ciclism montan, alergare montană, canyoning, alpinism, speologie, parapantă și drumeție în natură, precum și amatorii de fotografie și video outdoor.

Organizator: Asociația TMF

Partener principal: GARMIN Cluj

Mai Multe

More article