Jazz in the park – momentul meu de respiro

Am găsit oameni fericiți și-am zâmbit! Nu mi-a mai fost dat demult  să văd atâta bună dispoziție într-un singur loc, să simt o relaxare deplină și să văd oameni fără griji. Simțeam că Pământul e în stand-by, că orice ordine socială a fost desființată, că suntem doar noi, oamenii liberi!

Toate acestea s-au petrecut odată cu decizia mea de a merge la Jazz in the park, în Cluj. Muzică și natură, natură și oameni, eu și muzica ! O împletitură superbă de înțelesuri, pe ritmuri fine de jazz. O mare de oameni, dar nici pe departe enervantă sau obositoare. Toate lumea se mișca cu încetinitorul, relaxarea fiind regula numărul unu.

M-am conformat și am ales să mă arunc pe nisipul plajei de pe malul Someșului. În general ai căuta o bancă să te odihnești și să nu îți murdărești hainele, dar aici nu îi păsa nimănui de aceste aspecte. Conta atmosfera și dorința de a spune stop oricărei acțiuni stereotipice.

Oamenii și-au permis să se relaxeze o vreme și-au ales un festival în aer liber, îmbinat cu muzică bună și locuri desăvârșite.

Eu am fost la Jazz pe malul Someșului și pot spune că am văzut ceva diferit la oamenii de zi cu zi. Priviți dincolo de grijile societății, de traficul infernal și stresul jobului, noi chiar putem fi fericiți! Ne mai trebuie doar o pauză din când în când și socializare. Am văzut oamenii comunicând, vorbind cu oricine din jur, zâmbind. Nu întâlnești acest lucru în fiecare zi, dar iată că Jazz in the park a reușit să includă multe dintre ele.

M-am bucurat să fiu acolo, să empatizez cu fericirea străinului de lângă mine. E genul de loc în care nu contează dacă ai mers singur sau cu 10 oameni, însă  trebuie să fii cu mintea liberă și încărcată de pozitivism.

Experiența Jazz in the park mi-a reîncărcat bateriile și a schimbat ceva. Poate că am regăsit bucuria de a empatiza și de a zâmbi sau pur și simplu m-am bucurat de momentul nostru ca oameni. Poate că uneori ce lipsește din jur e socializarea și poate că uităm să zâmbim!

Sursa poze: Facebook oficial Jazz in the park

Andra Butoi – studentă