Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariViața - cadoul ce nu ține cont de DATE

Viața – cadoul ce nu ține cont de DATE

CE AM FI, DACĂ NU NE-AM AMINTI ?!

Aproape fiecare zi din an are o semnificație -unele zile îmbibate de evenimente ce au dat viața peste cap, în moduri diverse, altele pline de formalități care, nu semnifică neapărat un eveniment ce merită a fi sărbătorit DOAR în acel moment specific, impus de o dată anume.

Așa că, sunt dimineți în care verifici calendarul sau agenda, pentru ca nu cumva să fie omisă ziua de naștere a vreunui apropiat și să te trezești că uiți să îl feliciți sau, și mai tragic, a mamei, care, așteaptă încă de la miezul nopții, să audă țârâitul telefonului, pentru a-i fi sărbătorită prezența pe acest Pământ.

Să fie datele niște limitări ale expansiunii relațiilor și interacțiunii cu ceilalți?!

Sunt ele doar niște remindere că, nu trebuie să așteptăm zile specifice, datate, pentru a ne pune dorințe, a crea planuri, a oferi cadouri, a spune TE ADOR sau a surprinde griul cotidian cu mici gesturi de apreciere a prezenței unei persoane pe drumul comun al călătoriei noastre?!

Răspunsul, e la voi.

MARCAREA ÎN AGENDĂ

De la ziua de naștere a celor dragi, la cea onomastică, evenimentele marcante ce ți-au făcut inima să tresară de entuziasm și bucurie, până la acea zi specială în care ți-ai luat mașina dorită, te-ai mutat în propria-ți locuință, toate par evenimente extraordinare, ce merită un loc în calendar.

Ce le face însă, să și fie așa ?!

Raritatea frecvenței lor, IMPORTANȚA EVENIMENTULUI ÎN SINE sau, tocmai așteptarea unui moment de a putea aprecia SENZAȚIA unei plăceri ce este tot mai palpabilă…?!

Fiecare acordăm o importanță personalizată acestor date fixe, ce vor să ne amintească de ceva iminent.

Indiferent de natura datelor încercuite în calendar, acestea au, dincolo de simbolistica evenimentului respectiv, încărcături emoționale, învăluite în gusturi diferite, ce ne fac să le sărbătorim cu recunoștință, apreciere, emoție, împărtășire, toleranță și respect.

VREAU SĂ SĂRBĂTORESC ÎN FIECARE ZI

Odată cu experimentările colorate, avute zi de zi, devenim mai conștienți de ce facem anumite alegeri și ce este, într-adevăr, semnificativ pentru noi.

Dacă pentru unii, ziua de naștere se dorește a fi sărbătorită exact și doar în momentul respectiv, cu mult fast, șampanie fină și exclusivitate culinară și vestimentară, cu o investiție de energie și organizare,  pentru alții, ea poate fi sărbătorită tocmai prin aprecierea lor zilnică, prin mici gesturi, mesaje și intenții, ce contribuie la creionarea unui cotidian de sărbătoare a existenței lor.

OFERĂ CADOURI ÎN CONFORMITATE CU PERSONALITATEA PERSOANEI RESPECTIVE

Există posibilitatea de a primi doar un zâmbet superficial de mulțumire, după ce am făcut un întreg  brainstorming, am sunat toți  prietenii pentru a-i întreba ce le-ar plăcea să primească de ziua lor, doar în ideea că vom face cadoul perfect persoanei sărbătorite.

Asta nu funcționează. Nu cu toată lumea.

Timpul și atenția către acea persoană, în a-i înțelege nevoile, gusturile și plăcerile, te vor îndruma către cadoul ce va stârni un boom de sentimente de gratitudine și fericire reală, nemimată.

Un pește nu va fi niciodată fericit dacă îl vei scoate din apă și îi vei oferi o plajă plină cu palmieri și nisip fierbinte, așa cum, nici o mie de trandafiri roșii nu vor însemnă nimic pentru o persoană care iubește albul incandescent al florilor.

Abundența evenimentelor de tot soiul, ce urmează în următoarele luni, să fie doar un ghiont simpatic al aducerii aminte al faptului că, specialul este în clipa fiecărui ticăit de ceas.

Până data viitoare, amintește-ți că ești chiar tu, creatorul ce poate face o sărbătoare din fiecare zi, pentru ca alții să bifeze în propriul calendar al memoriei, cele mai intense și plăcute evenimente.

Gyorgydeak Patricia©

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

Mai Multe

More article