Other web storiesTop 3 câștigători Log in Cluj 2017

Top 3 câștigători Log in Cluj 2017

Ocupantele primelor trei locuri în concursul de povești Log in Cluj derulat de clujwebstory.ro sunt studente la Jurnalism, în Cluj-Napoca.

Locul I : Alexandra Țurnă – „Foșnetul familiar al pachetului de acasă”

Locul II : Manuela Moroșanu – „Portret- Alua Tebenova”

Locul III: Andrada Lorena Butoi – „La pas cu iepurele meu

Experiența jurnalistică Log in Cluj a fost unică pentru cele trei fete.

Mi-am dorit să fac practică la Cluj Web Story în calitate de student la Jurnalism. Mi-a plăcut mult ceea ce a urmat. Nu mă așteptam la rezultate atât de bune. Am pornit de la ideea de a exprima propriile gânduri și trăirile personale, de la o conversație auzită în autobuz până la sentimentele care mă încercă atunci când desfac pachetul cu bunătăți trimis de acasă.

Este o experiență interesantă mai ales dacă pot să mă exprim astfel, să povestesc despre lucrurile mărunte și să fiu apreciată și citită (Alexandra Țurnă).

Povești spuse cu ajutorul cuvintelor simple, povești despre oameni întâlniți și sentimente sincere exprimate direct. Asta mi-am dorit. Am scris despre o tânără Kazahstan pe care am întâlnit-o la Cluj. Am descoperit în ea mai mult decât un simplu vizitator al Clujului. Mi-a plăcut felul în care această fată și-a pus amprenta pe oraș, dar și cum orașul a atras-o spre el.

Cred că acest concurs Log in Cluj este o oportunitate pentru tineri ca noi, pentru viitori jurnaliști (Manuela Moroșanu).

Am ales acest proiect ca opțiune pentru practica jurnalistică. Am fost foarte surprinsă când am auzit că am câștigat acest premiu. Mi-am dorit doar să am ocazia să îmi dezvolt imaginația, să scriu despre subiecte care îmi fac plăcere. Acum, dacă privesc înapoi, regret că în povestea mea, cea care mi-a adus premiul, nu am aflat mai multe amănunte de la stăpânul iepurelui. Sper ca pe viitor să mai am o astfel de ocazie. Și chiar doresc să prelungesc experiența mea la Cluj Web Story (Andrada Lorena Butoi).

„Jurnalismul ar trebui sa fie despre normalitate și lucrurile mai puțin negative din viața noastră. Un jurnalist bun nu trebuie să se adapteze unui model care nu i se potrivește, iar scrisul trebuie să-i facă plăcere. E mare lucru să știi identifica un subiect de poveste care să fie relevant pentru o mare parte de public.”(Alin Iuga, șef birou mass media Consiliul Judetean Cluj)

Ediția 2017 a concursului „Log in Cluj” a adunat 22 de povești și povestiri care au îndeplinit criteriile regulamentului acestui concurs.

Cea de-a doua ediție a Log in Cluj s-a derulat cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și Captain Bean, în calitate de parteneri.

Mai Multe

More article