Poveşti de bineBeautySpectaculosul KINESIO TAPING şi benzile miraculoase

Spectaculosul KINESIO TAPING şi benzile miraculoase

Azi am ales să vă povestim despre efectele de-a dreptul extraordinare  ale metodei de remodelare corporală Kinesio Taping. De ce? Pentru simplul motiv că am experimentat-o pe propria piele, iar rezultatele vorbesc de la sine. După doar 5 zile, reducerea circumferinţei abdomenului cu aproape 5 cm (mai precis 4,5 cm măsuraţi), m-a edificat întru totul cu privire la efectul real, intens şi spectaculos al acestor benzi magice. Cred că v-am trezit interesul, aşa că…să începem. Unde altundeva decât la cabinetul EVITAL, la specialista noastră kinetoterapeută Mihaiela Petean, care foloseşte cu mare succes şi această relativ recentă tehnică revoluţionară.

Aşadar, ce sunt aceste benzi magice?

„Benzile kinestezice şi tehnica propriu zisă de  KINESIO TAPING sunt instrumente relativ noi în România (metoda a fost brevetată în Japonia în 1979 de către doctorul Kase Kenzo). Deşi iniţial a fost folosită în mod special de către sportivii de înaltă performanţă, aceasta devenit destul de repede un important instrument atât al medicilor specialişti în recuperare cât şi a fizioterapeuţilor pentru folosirea ei într-o gamă extrem de largă de afecţiuni. 
Benzile KINESIO TAPING folosite în această tehnică sunt confecţionate 100% din bumbac, sunt elastice şi se lipesc de piele extrem de simplu şi comod. Foarte importantă pentru eficienţa lor este însă evaluarea pacientului de către un specialist, care va decide dimensiunile, modelul şi forma de aplicare a acestor benzi, precum şi tehnica de bandajare ce trebuie urmată.”

Curioasă să aflu mai multe cu privire la efectele acestor „bandaje” şi cum anume funcţionează acestea, am aflat că:

„Studiile au arătat că muşchii noştri nu servesc doar mişcării corpului, ci au o şi o mare importanţă în controlul fluxului circulaţiei venoase şi limfatice, precum şi a reglării temperaturii corporale. Benzile kinesiologice, bine poziţionate, contribuie la activarea sistemelor circulatorii şi neurologice, la calmarea durerilor musculare sau articulare şi , foarte important, facilitează drenajul limfatic prin ridicarea pielii la nivel microscopic.”

Prin urmare, care sunt afecţiunile care pot fi tratate cu această metodă?

„Se pot ameliora şi chiar trata o mare varietate de afecţiuni: diferite traumatisme ale articulaţiilor, tendinite, afecţiuni ale încheieturilor (umăr, cot, genunchi, etc), recuperarea poziţionării muşchiului sau articulaţiei în postura corectă, vindecarea hematoamelor şi a traumelor musculare, artrite, entorse, contuzii, discopatii, şi multe, multe altele. Este deosebit de benefică şi în prevenirea accidentărilor, în grăbirea recuperării după antrenamente a sportivilor şi desigur este foarte benefică în remodelarea corporală.”

Văzând că sunt de mai multe culori şi dimensiuni, am întrebat, bineînţeles, care este diferenţa dintre acestea.

„Dimensiunile benzilor sunt cuprinse între 2,5 cm şi 5 cm, iar alegerea acestora este legată strict de tipul de afecţiune care se doreşte a fi tratată. Cu privire la culori, acestea sunt produse într-o mare varietate, aşa încât să se îmbine efectul terapeutic cu cel estetic.”

Am aflat pe propria piele că aceste benzi sunt foarte uşor de „suportat”pe corp, deoarece sunt rezistente la apă (nici o problemă la duş sau chiar în timpul înotului) şi permit o bună respiraţie a tegumentului pe care este aplicat. Banda elastică permite mişcarea liberă de orice natură, asigură un suport elastic, reduce oboseala musculară, iar bandajul poate fi folosit o perioadă de mai multe zile fără să se deterioreze si fără a fi nevoie să fie reaplicat.

Acestea fiind spuse, mi-am ales un set de benzi negre ( pentru că negrul slăbeşte oricum, nu?). Singura minoră neplăcere pe care am perceput-o, a fost că, după vreo două zile, am simţit uşoare mâncărimi ale pielii în zona cu taping. Nu m-am impacientat însă, pentru că am aflat că s-au stimulat prin intermediul tapingului nociceptorii pielii. După 5 zile, la cea de-a doua măsurătoare…….bucurie maximă -4,5 cm!

Pentru că ştiu că vreţi sa fiţi frumoase, suple şi tonifiate, vă invit să vă convingeţi singure. Pe Mihaiela o găsiţi AICI, gata oricând să vă consilieze şi să vă ajute să fiţi în forma maximă dorită.

 

Mai Multe

More article