EvenimenteSpecialiști în bioinformatică și securitate cibernetică dezbat economia digitală la Cluj Innovation...

Specialiști în bioinformatică și securitate cibernetică dezbat economia digitală la Cluj Innovation Days 2017

Cluj Innovation Days 2017 este organizat de Cluj IT Cluster și se desfășoară în 30 și 31 martie la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

  • 40 de specialiști din domenii diverse ale economiei digitale dezbat viitorul acesteia la Cluj Innovation Days 2017
  • Timp de două zile, în 30 și 31 martie, forumul regional va constitui epicentrul acestui domeniu în Sud-Estul Europei

Peste 400 de manageri și specialiști din domeniul IT, reprezentanți din mediul academic, de afaceri și administrație publică se întrunesc în 30 și 31 martie la cea de-a cincea ediție a forumului regional Cluj Innovation Days, organizat de Cluj IT Cluster. După ce în 2016 discuțiile s-au focalizat pe medicină digitală și orașe inteligente, tema ediției din acest an este economia digitală – oportunități de business și transformări sociale. La eveniment vor participa specialiști români și străini, reprezentanți ai structurilor europene și ai unor centre de cercetare și inovare din țară și străinătate, manageri și oameni de afaceri.

„Cum ar trebui să evolueze educația pentru a satisface nevoile emergente ale economiei digitale? Ce ar trebui să facă guvernul pentru a se asigura că oamenii sunt pregătiți corespunzător pentru noul val de slujbe? Care sunt noile modele economice care pot profita de progresele tehnologice care se dezvoltă de la o zi la alta? Ce măsuri ar trebui luate în societate în contextul în care automatizarea anumitor locuri de muncă crește dramatic? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom căuta răspunsuri împreună cu specialiștii invitați”, a declarat Stelian Brad, președintele Cluj IT Cluster.

La Cluj Innovation Days vine Oliver Grünn, președintele European Digital SME Alliance, una dintre cele mai mari rețele de IMM-uri din domeniul IT&C din Europa, care reprezintă interesele a peste 20.000 de IMM-uri din întreaga Europă. Inițiativă relansată anul trecut, alianța are ca membri 28 de asociații naționale și regionale din state membre ale UE și vecini ai Uniunii și urmărește să țină IMM-urile din zona digitală pe prima pagină a agendei europene. CEO al Grünn Software AG, el este și președintele Asociației Federale a IMM-urilor din IT&C din Germania, precum și membru al consiliului consultativ al Guvernului Federal, pe teme de economie digitală.

Un alt invitat special al evenimentului este prof. dr. Joaquim Schultze, directorul Departamentului de Genomică și Imunoreglare al Institutului LIMES (Life and Medical Sciences) din cadrul Universității din Bonn. Medic de profesie, Schultze și-a dezvoltat inițial cariera în cercetare medicală timp de zece ani la Harvard Medical School, apoi s-a dedicat studierii folosirii biologiei computaționale și bioinformaticii pentru înțelegerea sistemului imunitar.

Un alt invitat notabil este și David Wallom, membru al Centrului de excelență academică în securitate cibernetică, profesor asociat și director asociat la Oxford e-Research Centre, unde a condus peste 50 de proiecte de cercetare în domenii precum folosirea Cloud, rețele inteligente de energie, managementul datelor de cercetare, IT-ul „verde”.

Printre invitați se mai numără: Dan Kaufmann, șeful Centrului de Inovare și Antreprenoriat la Sapir College și lector la universitatea Ben-Gurion;  Andy S Alic, bioinformatician la Universitatea Politehnică din Valencia; George Ioannidis, directorul IN2; László Gulyás, Innovation Lead in Central and Eastern Europe pentru EIT Digital / ARISE Europe; Leo Joosten, profesor specializat în mecanismele bolilor inflamatoare, și Mihai Netea, profesor de medicină experimentală, ambii la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda; Răzvan Florian, președintele Institutului Român de Știință și Tehnologie, și Luigi Malago, cercetător științific la același institut; Dana Demetrian, vicepreședinte executiv Retail & Private Banking la BCR Erste Group. Lista completă a vorbitorilor este disponibilă pe site.

Cluj Innovation Days este un forum regional anual organizat de Cluj IT Cluster începând cu 2013 și care urmărește consolidarea comunității IT și facilitarea interacțiunii cu parteneri de afaceri și sectorul public. Peste 500 de persoane au participat la ediția de anul trecut, care a avut ca teme medicina digitală și administrația digitală. Mai multe informații: www.clujinnovationdays.com.

Cluj IT Cluster este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţată în octombrie 2012. Aceasta numără în prezent 50 de membri, dintre care peste 30 de companii de IT cu mii de angajați și cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, universități și institute de cercetare, instituții publice și organizații catalizator. Inițiativă de business, clusterul urmărește creșterea competitivității sectorului IT și a vizibilității industriei IT românești, precum și poziționarea Clujului ca un hub regional inovator. Misiunea Cluj IT este ca până în 2018 să devină unul dintre cei mai credibili furnizori de servicii și produse inovatoare IT și de  sisteme de suport organizațional din Europa Centrală și de Est. Clusterul urmărește ca marea majoritate a membrilor săi să devină și să se mențină competitivi atât pe piața românească, cât și pe piețele internaționale. Mai multe informații despre Cluj IT Cluster: www.clujit.ro.

Cluj Innovation Days 2017 se desfășoară în 30 și 31 martie !

Powered by BCR. Parteneri: Microsoft, CISCO, Life is Hard, Netmach, EPSON, UPC. Parteneri logistici: Autoworld, Brumar, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Hypermedia, Photo Club. Parteneri strategici: Age of Peers, Arthur’s Legal, Cluj Startups, EIT Digital, Enformation, Digital SMEs Alliance, Noerr Group, Institutul Român de Știință și Tehnologie, Smart HR, Trust-IT Services, Today Software Magazine, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Cloud Watch, EUBra BIG SEA, ICT BBS Network.

Mai Multe

More article