Poveşti de bineBeautySoluții eficiente în tratarea celor mai întâlnite afecțiuni ale tenului

Soluții eficiente în tratarea celor mai întâlnite afecțiuni ale tenului

Cu toții ne-am confruntat în diferite momente cu probleme ale tenului. Stilul de viață, micile dezechilibre hormonale, alimentația, radicalii liberi, bacteriile sau, pur și simplu, stresul accentuat, se numără printre cele mai frecvente cauze. Totuși, nicio afecțiune nu poate rămâne netratată cu produsele și rutina de îngrijire corecte. Iar pentru rezultate sigure, verifică întotdeauna dacă ingredientele sunt potrivite pentru afecțiunea cu care te confrunți. Dacă nu știi care sunt acestea, iată câteva sfaturi:

Acneea

Este una dintre cele mai răspândite afecțiuni ale pielii și poate apărea indiferent de vârstă, ca o consecință a hiperactivității glandelor sebacee. Sebumul produs în exces rămâne blocat la nivelul porilor și duce la inflamarea lor. Există numeroși factori care pot declanșa această afecțiune – hormoni, bacterii, alimentație, iar uneori, chiar și utilizarea produselor care nu se potrivesc tipului tău de ten pot provoca o erupție de acnee.

Pentru ameliorarea coșurilor, comedoanelor și roșeții orientează-te către produse cu ingrediente care să echilibreze secreția de sebum, cum ar fi zincul și acidul oleanolic și care să grăbească procesul de regenerare și cicatrizare al pielii, așa cum sunt pantenolul sau soothexul. Toate aceste ingrediente se regăsesc în Crema Antiacneică din gama Gerovital H3 Derma+, pe care o poți include într-o rutină de îngrijire alături de Gelul Spumant Purifiant și Emulsia Hidratantă Matifiantă.

Dermatita seboreică

Nu se cunosc încă factorii care provoacă această afecțiune inflamatorie, însă stresul, alimentele picante și aerul rece sau uscat contribuie la declanșarea ei. Se manifestă prin porțiuni uscate, inflamate, cu roșeață la nivelul feței, scalpului sau urechilor, iar simptomele nu dispar de la sine fără o schemă de tratament potrivită.

Dacă întâmpini această problemă, folosește șampoane și creme blânde cu pielea, care ajută la reducerea sebumului. Poți începe prin curățarea tenului cu Gelul Spălare pentru Piele cu Roșeață și Scuame, care îndepărtează scuamele datorită acidului lactic, iar zanthalene-ul integrat în formulă diminuează senzația de înțepături și disconfort. După ce tenul este curat, aplică o Cremă pentru Piele cu Roșeață și Scuame, ce conține ingrediente precum glauconitul de zinc – un antifungic eficient, care contribuie și la reglarea excesului de sebum. Pentru scalp, poți folosi Șamponul Antimătreață, cu o formulă ce acționează asupra cauzelor ce duc la apariția scuamelor. Nu uita să folosești întotdeauna prosoape moi, din bumbac, care să nu irite pielea.

Cuperoza

O afecțiune a capilarelor, care provoacă un aspect roșiatic și se manifestă în special la persoanele palide, cu piele subțire. Deși există anumiți factori de risc care pot accentua simptomele, cuperoza poate fi ținută sub control cu un regim alimentar echilibrat și o rutină de îngrijire potrivită, formată din produse cu ingrediente antiinflamatoare precum bisabololul și escina și hidratante, așa cum este aquaxyl-ul, care optimizează rezervele de apă din derm. Ingredientele se regăsesc în crema Crema Anticuperozică Hidratantă SPF 10, care conține în plus un pigment verde, ce maschează roșeața și semnele de cuperoză incipientă.

Articol oferit de specialiștii FARMEC

Mai Multe

More article