Poveşti de bineBeautyŞi tenul sănătos are nevoie de îngrijire zilnică

Şi tenul sănătos are nevoie de îngrijire zilnică

Un ten sănătos presupune o rutină zilnică de îngrijire, cu produse echilibrate, adaptate fiecărei persoane în parte. Specialiştii Farmec recomandă 3 pași de bază pentru un ten luminos și catifelat:

1. Demachierea 

Tenul trebuie curăţat zilnic, chiar dacă nu ai împlinit 16 ani. Curățarea feței este una dintre cele mai importante etape. Indiferent dacă ai folosit sau nu machiaj (fard, rimel etc), curățarea tenului este obligatorie de două ori pe zi, dimineața și seara.

a) Tenul normal are nevoie de produse cu o textură ușoară, care să îi mențină echilibrul și calitățile.

Astfel, îl putem demachia cu Apă micelară, o soluție de curățare blândă care menajează bariera protectoare a pielii și curăță delicat.

Recunoști un ten normal dacă porii nu sunt dilatați și nu există pete pigmentare şi dacă aspectul general este unul uniform și echilibrat, din punctul de vedere al secreției de sebum.

b) În schimb, un ten gras sau mixt are nevoie de produse matifiante, astringente care să reducă excesul de sebum. Pentru aceste tipuri de ten este indicat un Gel spumant purifiant.

Zona ochilor are nevoie de un demachiant delicat. O alegere bună poate fi tot Apa micelară.

Un ten gras îl recunoști după tendință de luciu permanent, cauzată de un dezechilibru al glandelor sebacee, care secretă o cantitate prea mare de sebum, pe când tenul mixt prezintă doar anumite zone care se îngrașă, modificându-și aspectul (bine-cunoscuta zonă T care cuprinde trio-ul frunte-nas-bărbie şi care îl dă imediata „de gol”).

2. În procesul de îngrijire nu trebuie să uităm de hidratarea tenului. 

Tenul normal se înțelege de minune cu cremele hidratante nutritive, îmbogățite cu vitamine sau extracte naturale, cu textură ușoară, precum Crema hidratantă răcoritoare.

Pentru tenul gras sunt ideale însă cremele cu acțiune matifiantă, dar și hidratantă pentru redobândirea echilibrului. În acest caz Crema hidratantă matifiantă este alegerea ideală. O îngrijire corectă a tenului mixt include două creme, pe zona T se aplică Crema hidratantă matifiantă, iar pentru restul tenului se aplică Crema hidratantă răcoritoare.

3. Săptămânal folosește o mască. Supus unui stres continuu pe parcursul săptămânii (poluare, praf, machiaj), tenul are nevoie de un repaus. Aplică o mască la final de săptămână care să îți revigoreze și hidrateze tenul.

Ai grijă de tenul tău, în fiecare zi!

1 COMENTARIU

  1. Avand un ten cu probleme ii acord foarte multa atentie,ma demachiez,tonifiez si hidratez dimineata si seara ,folosesc produse de calitate .

Comments are closed.

Mai Multe

More article