Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mari...şi bunica recompensa fiecare reuşită, cu ceva bun

…şi bunica recompensa fiecare reuşită, cu ceva bun

papusa_crosetata
Păpușă croșetată
papusi_crosetate
Jucarii angry birds
colier_crosetat
Colier crosetat

Încă de când eram mică mi-a plăcut lucrul de mână, iar bunica mea a avut grijă să mă motiveze în continuu. Orice făceam pentru ea era o comoară și mă răsplătea întotdeauna cu ceva dulce. Încă mai păstrează lucrările făcute de mine când eram mică.
Numele meu este Anamaria Cardan, am 24 de ani și sunt studentă la Cluj, la master, la specializarea planificare teritorială şi turism.
Pasiunea mea pentru amigurumi (jucărioarele croșetate) începe tot cu bunicuța mea, de la care am primit foarte multă lână colorată și am vrut să croșetez ceva deosebit din ea.
Prima mea lucrare a fost un Hello Kitty, pe ea am învățat cum să formez lâna ca să pot face și alte figurine. A durat o săptămână să o fac dar a meritat efortul. Pentru mine este neprețuită, încă o păstrez si nu intenționez să o vând.
Croșetez jucării de aproape 3 ani, am făcut ursuleți, melci, fluturi, figurine din desene animate si figurine din jocuri. De Crăciun l-am croșetat pe Moș Crăciun împreună cu renii, oameni de zăpadă şi ornamente de brad, iar de Paște am avut iepurași colorați.
Acum 2 ani am făcut o pagină de Facebook numită Crochet Pal’s unde am postat poze cu toate lucrările mele, în prezent aceasta are aproape 2.000 de like-uri. Cel mai apreciat amigurumi este angry birds, copilașii îl adoră.
La început au fost doar jucării amigurumi, urmând confecționarea bijuteriilor, bineînțeles tot croșetate sau cu mărgele pe bază croșetată.
Colierul din poză este făcut din șnur de macrame cusut în cercuri de diferite mărimi.
Inspirația pentru colierele din șnur a venit într-o zi ploioasă, când am văzut cum într-o baltă cădeau picăturile de ploaie în cercuri mari și mici, ceea ce mi s-a părut foarte interesant. În final am încercat să reproduc acea imagine într-un colier şi a ieşit ceva ce mie îmi este tare drag.

Anamaria Cardan

2 COMENTARII

Comments are closed.

Mai Multe

More article