Poveşti de bineBeautySfat antirid: Tenul trebuie protejat de soare, în fiecare zi

Sfat antirid: Tenul trebuie protejat de soare, în fiecare zi

Tenul trebuie protejat de razele soarelui. Nu contează cât de cald este afară sau cât de tare credem noi ca „arde” soarele.  Cu siguranţă aţi auzit astfel de cuvinte rostite de un dermatolog, de o cosmeticiană sau de orice specialist în frumuseţe.

Ei bine, este adevărat, iar sfatul nu se aplică doar pe timpul verii!

Cele mai bune protecţii împotriva îmbătrânirii pielii noastre, în special a tenului, sunt crema cu protecţie solară şi hidratarea optimă. De aici începe totul.

Nu ştiu vouă, dar mie îmi place să am cât mai puţine creme de faţă, aşa că am întrebat specialistul:

Crema de protecţie solară pentru ten are, întotdeauna, un factor de filtrare a razelor soarelui, mare şi foarte mare, spre dosebire de ceea ce aplicăm la plajă pe restul corpului.

Această cremă trebuie să fie un produs separat şi pe care să-l folosiţi tot timpul anului. Nu contează că afară de iarnă. Zăpada reflectă foarte tare razele soarelui. Nu contează că sunt nori pentru că lumina de la soare pătrunde, deseori, printre ei. Este important ca această cremă să aibă factor de protecţie de minimum 30.

Trebuie să ştiţi că o cremă cu SPF 20 îşi pierde puterea de protecţie după maximum 2 ore şi una cu SPF 30, după 3 ore. De aceea crema trebuie să aibă un SPF cât mai mare. Crema cu SPF 50 protejează tenul aproape 5 ore.

Atunci când alegeţi o astfel de cremă fiţi atenţi (şi bărbaţii trebuie să se protejeze) şi la textura ei. Este recomnadată crema care are o consistenţă cât mai lăptoasă. Astfel, atunci când este cald, nu riscăm să supraîncărcăm tenul. Acest lucru este valabil tuturor tipurilor de ten şi în special celor grase. (Mia Banc, specialist cosmetician în Cluj Napoca)

Şi am pornit la căutat de creme pentru protecţia tenului. Am ţinut, evident, cont şi de unele recomandări.

Practic, pe piaţa românească de creme bune şi foarte bune, cu protecţie mare împotriva razelor solare bune, dar şi cu pigment pentru înlocuirea fondului de ten (BB cream) preţurile pornesc de la 90 de lei (30 gr.) şi pot depăşi 200 de lei (50 de gr.).

Am făcut o analiză amănunţită a raportului calitate-preţ şi am ajuns la Summe Sun SPF 50+ cu microsfere pentru protecţie ADN.summe protectie solara - Copy

Este o cremă de faţă cu microsfere pigmentate, are un preţ foarte bun, origine spaniolă, factor de protecţie mare şi textură lăptoasă.

Practic, plătiţi 100 lei pentru 75 de ml şi calitate superioară.

Crema combină filtrele naturale şi chimice care ajută la prevenirea leziunilor cutanate cauzate de radiaţiile solare. De asemenea, oferă un complex de vitamine, minerale şi antioxidanţi extraşi din
germeni de legume şi rodii.

Înainte de a ieşi din casă mai trebuie să aplicaţi un strat subţire de pudră. Microsferele colorate din această cremă oferă doar o nuanţă uşor colorată.

Să rămâneţi frumoşi!

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Mai Multe

More article