Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiScrisori către un Cluj boem. Blondina și enigma cutiilor

Scrisori către un Cluj boem. Blondina și enigma cutiilor

Dragă Clujule,

Ți-am spus vreodată cât de mult îmi plac locuitorii tăi? Să fiu sinceră, cred că acesta este unul dintre motivele pentru care am ales să te aleg. Ironic, nu?

Se spune că nu poți scoate omul din locul în care a fost născut, dar uite cum ai șters orice urmă din olteanca perfect simplă, cu prazul și pătlăgelele ei.

Ardealul m-a învățat că „decât” nu e o alegere pozitivă, cel puțin gramatical, că pentru orice lucru poți spune „Ioi”și că graba nu-i bună, deși e cam greu să scap de repezeala nativă.

M-a învățat să privesc atent la oameni și să apreciez frumosul lor, doar că eu sunt o fire mai selectivă și prefer să caut în mulțime oamenii cu acel ceva al lor, știi tu…e greu de explicat.

Și iată că în căutarea mea, am dat de o blondină zâmbitoare, pe numele ei Denisa, care iubește să bea ceai din ceșcuțe înflorate și vrea să ajungă la o mie de cărți citite anul acesta. Dar nu ceaiul și cărțile m-au făcut să sesizez acel ceva, ci hobby-ul ei mai puțin obișnuit. Ei bine, dragul meu, fătuca aceasta decorează cutii : de bijuterii, de ceai, de bomboane, de ce vrei tu și totul a pornit de la ziua mamei sale.

Am vrut să fac ceva deosebit pentru mami de ziua ei și o prietenă a spus că mă poate învăța tehnica șervețelului. Am făcut o cutie împreună și mi-a explicat care ar fi procesul, iar după am început să fac singură prima cutie pentru mama. Nu e foarte greu, dar trebuie multă răbdare și grijă, astfel încât vopseaua să fie întinsă uniform, șervetelul să nu se rupă. E multă migală, dar merită când la sfârșit iese ceva frumos.

Așa, blondina a început să facă cutii pentru cei dragi și după primele încercări, a reușit să combine mai multe tehnici, să caute materiale cu o doză de original, iar în cele din urmă a ajuns să picteze cutiile manual.

Am primit și primele comenzi de la amici și chiar am făcut câteva cufere pentru mirese vara aceasta. Pentru mine e un mod de a mă relaxa și a început ca un hobby, dar mai nou primesc mesaje de la oameni care îmi văd contul  de instagram și vor cutii sau borcănașe pictate, iar mie îmi place mult când oamenii vin cu propriile lor idei.

Of, Clujule, sunt melancolică! Viitorul blondinei pare a fi roz, decorat cu floricele și dat cu sclipici, asemenea ceștii cu ceai mentolat din fața mea. Nu râde și nu crede că-s naivă!

Știu că dacă mă inspir din obiceiurile ei, în scurt timp îmi voi deschide propria afacere cu cutii. O să vezi!

Te las cu bine, dragul meu citadin! Pe data viitoare!

A ta, naivă

Andra

 

Mai Multe

More article