Poveşti din ClujS-a îndrăgostit de Cluj şi a hotărât să îşi împlinească visul şi...

S-a îndrăgostit de Cluj şi a hotărât să îşi împlinească visul şi aici

Când printre pasiunile tale se numără frumuseţea şi, în acelaşi timp, dorinţa de a contribui la frumuseţea oamenilor din jurul tău, preocupările tale depăşesc cu mult limitele conceptului de afacere.

Dacă la toate astea adaugi şi faptul că, fiind dincolo de graniţele ţării tale, oferi şanse de câştig şi dezvoltare unor tineri care locuiesc acasă, ceea ce faci tu, în final este mult mai mult.

Elisa Penciu a plecat din România în urmă cu 15 ani.

Spania, mai exact Saragosa, este casa Elizei. Nu are o familie a ei, deocamdată, însă fratele, care locuieşte în apropiere îi alină dorul, din când în când.

eliza

Pentru Eliza cotidianul înseamnă muncă. Are salonul ei în Spania şi este apreciată. Are cliente fidele de 14 ani de zile, însă… Acasă a ramas România. Chiar dacă a locuit în Târgu Jiu, în 2004, o vizită întâmplătoare în Cluj i-a pus drag în suflet pentru acest oraş.

De ce în România? Parcă îţi ramâne un gol în stomac, în inimă… Am plecat din Romania şi aveam nevoie de ceva ce să mă lege de ţara mea. Aici, în Spania, am tot ce îmi trebuie. Sunt un om de succes şi nu as avea nevoie de bani în plus.

În 2006 mi s-a arata ocazia să încep o afacere în Romania. Era un om de afaceri spaniol şi mi-a propus să creez o legătură între cele două ţări. Am simţit furnicuţe în stomac şi…asta a fost. 

Am investit mulţi bani, aproximativ 300.000 de euro şi am creat locuri de munca, de-a lungul timpului, pentru peste 20 de persoane.

M-am îndrăgostit de Cluj şi mi-am dorit toteauna să mă întorc aici. Aş fi avut mai multe avantaje la Bucureşti, însă eu aici, la Cluj mi-am dorit să am ceva al meu. (Eliza Penciu) 

Totul a început la Cluj cu un depozit de distribuţie pentru cumpărăturile în online. Era o noutate în 2008, dar a mers foarte bine.

Şi-a dorit mai mult…nu ca cifră de afaceri sau volum de muncă, ci să creeze ceva pe gustul ei.

Eliza este pasionată de cosmetică şi tot ceea ce ţine de modelarea corpului. Nu a considerat nicicând că a învăţat suficient şi a continuat să se specializeze, după cosmetică, în Kiromasaj, Acupunctură, Tratamente corporale (modelări corporale şi drenaj limfatic), Masaj tailandez, Reflexologie şi Reiki.

Aceste servicii nu sunt deficitare în Cluj, spre exemplu, însă, reţeta Elizei este unică.

La The Secret, pentru că aşa se numeşte salonul deschis de ea la Cluj Napoca, Eliza a adus cele mai bune produse, unice pe piaţa din România, a găsit persoanele pregătite să ofere servicii de calitate şi le-a învătat că cel mai important este modul în care tratezi clientul încă de la intrare.

Omenia pentru mine înseamnă mult. E important să ştii să primeşti oamenii în salonul tău, mai ales fiind conştient că depinzi de disponibilitatea şi mulţumirea lor.

 

Ba, chiar a oferit o parte din afacere pentru a încuraja tineri profesionişti să se dezvolte.

Afacerea este a mea din care am cedat jumatate. Am investit peste 100.000 de euro. Oamenii i-am ales după ce i-am cunoscut. Am avut nevoie de timp, dar eu spun că a meritat.

Nu ştiu dacă pot spune că am încredere în oameni, indiferent de naţionalitate lor, dar ştiu că pot recunoaşte felul omului.

Anca, de exemplu, persoana cu care m-am asociat in afacerea mea din Cluj, The Secret, este responsabilă, muncitoare şi onestă.
Mi-am dorit să o ajut. Eu cred că e important să oferi şanse tinerilor care merită.

Mi-a plăcut că în Ardeal am fost tratată foarte bine şi cu mult mai mult fair play în materie de business, comparativ cu Bucureştiul. Aici, la Cluj nu am auzit nici măcar o dată cuvântul ,,comision” din gura celor care m-au ajutat să îmi încep afacerea. (Eliza Penciu)

Eliza îşi doreşte un UAU  din partea clienţilor The Secret şi atunci va şti că sunt mulţumiţi, că au fost trataţi pe măsura aşteptărilor şi că, raportul calitate-preţ le-a convenit de minune.

Mulţumirea clientului o vezi pe faţa lui. Când văd satisfacţia sinceră …asta face totul.

 

 

Eliza Penciu nu s-ar întoarce definitiv în România şi nici nu e cazul. Practic, ea trăieşte şi în Spania şi în România pe care o vizitează şi de câte 7 ori pe an. Şi, aşa, o parte din sufletul ei rămâne de fiecare dată Acasă.

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Mai Multe

More article