Poveşti de bineBeautyRochia sau fusta? Lungimile și combinațiile în trend

Rochia sau fusta? Lungimile și combinațiile în trend

În luna august am început seria de trei episoade „Ce și cum purtăm”. Răspunsurile designerului vestimentar Luciana Matei m-au ajutat să îmi formez o imagine mai clară asupra eleganței, asortării de culori și materiale și asupra a „ceea se se potrivește mai bine.”

După ce am aflat despre cele mai întâlnite greșeli în vestimentația de zi cu zi  mi-am dorit să dedic fustelor și rochiilor, un episod întreg.

În funcție de eveniment, așa cum am stabilit deja, alegem vestimentația potrivită. Suntem oameni și se întâmplă să greșim și în materie de vestimentație. Ați văzut sau ați trăit pe propria piele, situații ale penibilului, atunci când îmbrăcămintea nu se potrivea nicicum cu ocazia pentru care a fost purată. De exemplu, mersul la o nuntă în ținută de club cu colanți sau tricou; pe terasă în ținută de nuntă sau la bal îmbrăcat ca în club. (Luciana Matei, designer vestimentar)

Educația și bunul simț în modă

Modul în care ne prezentăm într-o anumită ocazie, spune totul despre edicația primită și despre bunul simț. Așa-zisele haine de biserică sau de ocazii speciale, păstrate de mama sau bunica în dulap, ne-a obișnuit că, în astfel de locuri, nu mergi oricum, ci cu „hainele cele bune”.

Și când îmbrăcăm aceste piese vestimentare putem face câteva greșeli.

Lungimea fustei nu poate fi mai scurtă de genunchi atunci când te prezinți la un interviu de angajare. Dacă principiile sunt cele corecte, în astfel de situații, nu ținuta sau picioarele trebuie să primească un calificativ bun, ci ideile și pregătirea profesională a candidatei. Prezența și atitudinea pline de bun simț și decență sau simplitate pot spune mai multe despre personalitate și, astfel, ținuta poate fi un avantaj.

De asemenea, nu este potrivit să mergi cu fustă scurtă la un cocktail. Un astfel de eveniment nu trebuie confundat cu un club.

La bal, evenimente tot mai la modă în societate, rochiile sau fustele, depinde de alegere, e bine să fie sub genunchi.

O femeie elegantă, în viziunea mea, nu este una provocatoare, una cu, de exemplu, o rochie clasică croită pe linia corpului sau un cloș trecut de genunchi, o ținută care scoate în evidență feminitatea, nu vulgaritatea. Un decolteu mai adânc sau o fustă mai scurtă nu ne fac, în majoritatea situațiilor, femei mai interesante sau atrăgătoare. (Luciana Matei, designer vestimentar)

Fusta sub genuchi scurtează picioarele?

La fel ca în cazul culorilor, la alegerea lungimii rochiei sau fustei trebuie să ținem cont de lungimea și grosimea picioarelor. Sunt persoane cu gleznele prea subțiri sau prea groase sau genunchii nu foarte frumos conturat.

Rochia o alegem în funcție de întregul ansamblu, ca să spun așa; de forma întregului corp. Femeile care nu sunt foarte înalte și au picioarele mai groase, în multe situații greșesc, mai ales toamna și primăvara, purtând fusta trecută de genunchi cu o cizmă scurtă sau cu o botină. Cel mai potrivit este să accesorizăm astfel de fuste cu  cizme lungi, până sub fustă.

O persoană scundă arată frumos îmbrăcată dacă evită tăieturile pe orizontală. Adică întâlnirea pieselor vestimentare pe orizontală e bine să fie una continuă, fără întreruperi. (Luciana Matei, designer vestimentar)

Greșeli când purtăm fusta lungă

Funstele și rochiile scurte nu transmit eleganță!

Deseori greșim când purtăm fusta lungă la evenimente festive care au loc ziua. De asemenea, e de prost gust să purtăm o fustă sau o rochie festivă  la un eveniment de zi lejer în care se potrivește mai bine o rochie lejeră de bunbac sau simplă, pe linia corpului, foarte puțin accesorizată și în culori nu foarte puternice.

Întorcându-ne la bal și la evenimentele de seară, ceea ce nu se recomandă ca ținută vestimentară sunt rochiile scurte. În astefl de situații fac referire la un local elegant. Dacă nu este vorba despre un astfel de mediu, ci decorul este unul mai casual, poate o terasă sau în grădină, în natură, ținuta poate fi relaxată, indiferent că e vorba despre rochii scurte sau lungi, slab accesorizate și din materiale lejere. (Luciana Matei, designer vestimentar)

 

Fustele și rochiile clasice sau asimetrice?

Rochiile și fustele clasice, dacă sunt bine păstrate și purtate cu bun simț, nu se demodează niciodată. Acestea se potrivesc, în general situațiilor de business.

 

 

Rochiile asimetrice cu colțuri apar, dispar și reapar în modă. Nici acestea nu se potrivesc oricărei forme fizice. Îmbrăcămintea asimetrică oferă înălțime și se potrivesc persoanelor scunde, dar sunt și astfel de rochii sau fuste care dezavantajează, în funcție de greutatea celei care le poartă și a accesorilor alese. (Luciana Matei, designer vestimentar)

 

Când alegem haina, contează mult ceea ce ne place, dar și mai mult ceea ce ni se potrivește, iar imaginea noastră în memoria celorlalți poate fi afectată dacă nu ținem cont de toate aspectele care contribuie la o ținută „corespunzătoare” și de bun simț.

 

Mai Multe

More article