Other web storiesReţeta unui weekend de toamnă

Reţeta unui weekend de toamnă

Dacă acum două weekend-uri “v-am dus” la Castelul Huniazilor, iar acum un weekend “am vizitat” Turda, se cuvine acum să spunem că ne-am plimbat destul. Se mai cuvine să spunem şi faptul că ne trebuie un weekend de respiro ȋntre călătorii.

Weekend-ul ăsta stăm ȋn Cluj, unde ȋngheţăm un pic de frig, bem o ciocolată caldă, citim, ne uităm la filme şi ieşim să mai socializăm un pic. Şi la câte se ȋntâmplă zilele astea, credeţi-mă, nu avem cum să ne plictisim ȋn oraşul din inima Ardealului.

Să dârdâim, da… asta facem deja de vreo patru zile, dar asta e o discuţie pentru altădată.

Ȋncepem weekend-ul vorbind despre… concerte.

E ultimul weekend ȋnainte de ȋnceperea anului universitar, adică weekend-ul ȋn care toţi studenţii se ȋntorc ȋn Cluj, când traficul va fi dat peste cap, pe străzi se văd geamantane şi genţi şi… ei nu s-au mai văzut de mult, aşa că mulţi ȋşi vor dori să iasă şi să socializeze – ȋntre ei şi cu alţii, doar nu ne-om lăuda că suntem un oraş prietenos degeaba.

Aşadar cluburile s-au ȋntrecut pe ele şi ȋntre ele şi ne-au pregătit fel de fel de activităţuri menite să ne scoată din casă şi să vrem să dăm 10 lei pe o bere. Azi avem Şuie Paparude ȋn Euphoria Music Hall, mâine avem The Motans ȋn Form Space, iar duminică dormim şi ne revenim ca să nu intrăm ȋn anul universitar cu ochii chiar atât de roşii.

Mâine, de la 20, este un eveniment care mie mi se pare uber-cool: Retro Party anii ’90 pe terasa sediului central al Bibliotecii Judeţene Octavian Goga. Cât de mişto sună asta?

Tot mâine, dar mai de dimineaţă, aveţi ocazia de a parcurge un tur ghidat prin Clujul Interbelic. Asociaţia Vechiul Cluj vă dă ȋntâlnire mâine, la ora 11:00, ȋn faţa Casei de Cultură a Studenţilor şi vă invită ȋntr-o plimbare pentru a descoperi Clujul, cu toate straturile lui.

Teatrul Naţional ne-a pregătit şi el pe mâine, la 19, un spectacol-concert de Ada Milea, Svejk ȋn concert, iar duminică Opera Naţională ne aşteaptă cu premiera Madama Butterfly duminică, de la 18:30.

Deci, practic, prognoza pe weekend-ul ăsta arată aşa: un pic de frig, mai multă aglomeraţie decât de obicei, pub-uri pline, concerte, teatru, tururi, filme şi cărţi.

Un weekend perfect de toamnă, aş zice!

Mai Multe

More article