Crăciunul se apropie cu pași repezi și cum altfel dacă nu și cu o goană după cadouri.
Cu toții căutăm cadoul perfect. Ne-am săturat de veșnicele șosete cu Moș Crăciun sau de lucrurile făcute în serie care sunt frumoase, dar nu au suflet…adică nu ascund în ele truda şi sentimentele celui care le-a creat.
Ei bine, Târgul de Crăciun din Piața Unirii vine în ajutorul căutătorilor de originalitate.
De ce să nu ne încântăm prietenii cu lucruri mai speciale?
Ce ziceți de un semn de carte cusut cu mâna? Sau de o față de pernă cu broderie manuală? Nu le găseşti oricând şi oriunde, însă la standul doamnei Sara Carol, stau expuse câteva dintre aceste piese …cam rare, aş spune eu.
Sara brodează de când se ştie. A adus la Cluj creaţii tesute de ea la război, piese alese pe sprânceană.
Încă din școala primară, neavând posibilitatea de a-și continua studiile, a învățat să facă cipcă, acel ghem de ață din care, mai apoi se cos dantelele, ornamente pentru mobilier.
Încetul cu încetul a învățat să stăpânească acele, iar din mâinile ei harnice ies minuni. Pentru ea şi familia ei, acest meşteşug este o importantă sursă de venit. Aşa cum bănuiam deja, materialele cu care lucrează sunt aduse de dincolo de graniţă şi, tot acolo, se întorc produsele finite pentru că …la noi nu se prea cumpără astfel de lucruri.
Modele de țesături vechi de mai bine de 100 de ani, trec granițele României pentru a împodobi casele străinilor. Este o mândrie pentru mine! (Sara Carol, artist popular)
O față de pernă, de pildă, îţi ia aproape o săptămână până o termini, iar dacă trebuie să termini comanda, lucrezi de diminieaţa până seara…cam trei zile.
Fiecare client este întâmpinat cu zâmbet şi gânduri bune. Dacă ai răbdare, poţi afla povestioara fiecărui produs. Chiar dacă vânzările nu sunt multe, Sara Carol nu deznădăjduiește. Ea ştie că stăpâneşte o comoară…moștenirea lăsată din străbuni la care nu renunță.
La câteva zeci de metri,…aproape de standul cu lucruşoarele brodate, tot la Târgul de Crăciun de la Cluj, găsiţi o căsută plină de ornamente cu moși, spiriduși, lumânări și globuri ale Adrianei Bota. Este apropae imposibil să o rataţi.
Idei de cadouri? O mulțime!
Ce ziceţi de înlocuirea tradiționalelor globuri, cu figurine de lemn, sticlă pictată, conuri de brad transformate în spiriduși sau inimioare din material brodat și cizmulițe.
…Dar de un borcănaș pictat, încărcat cu nuci pline cu bombonele? Literele de lemn care să compună mesaje pentru cei dragi vi se par o alegere originală? Și cum pot fi mai frumos exprimate sentimentele dacă nu printr-o felicitare unicat?
Pentru ca majoritatea cadourilor să fie originale, vă recomand ambalaje interesante. Ce spuneţi despre o cutie care, în realitate este o casă asemănătoare celor din turtă dulce.
Sau, pe ambalajele cadourilor puteţi aplica obiecte de decor cum sunt coronițele.
Mai puteţi alege felinarele sau borcănașele cu fulgi, globuri, brăduleț și lumânări, mai exact toate simbolurile Crăciunului într-un singur vas de sticlă.
Crăciunul bate la ușă! Daţi o mână de ajutor lui Moș Crăciun!
- Madridul și cum m-a cucerit el - 11 sept. 2019
- Și Moșul mai greșește….ghetuțele - 18 dec. 2018
- Cum se schimbă iubirea odată cu aplicațiile de întâlniri - 30 nov. 2018