Poveşti de bineBeautyNoile standarde ale frumuseții

Noile standarde ale frumuseții

Modele curvy, cu pielea depigmentată, sau albinoase – așa arată noile frumuseți de pe marile pasarele de modă.

Standardele frumuseții de pe podiumurile modei au influențat mereu viețile noastre. Ele ne dictează ce trebuie să înțelegem prin frumosul acceptat de societate, însă omogenitatea a dispărut în ultimii ani din lumea modei. În prezent, suntem martorii unor schimbări radicale, iar porțile se deschid în ceea ce privește  noile tipare.

Se pare că persoanele extrem de slabe, cu picioare super lungi, cu expresii faciale reci, piele uniformă și lipsite de orice defecte nu mai sunt la modă.

Unul dintre exemplele cât se poate de clare este modelul feminin Winnie Harlow. Cu o piele depigmentată de boala numită vitiligo, Winnie a devenit celebră pentru înfățișarea  sa cu pete, care o fac surprinzător de frumosă.  În 2015, la premiile Gala Spa 2015 sărbătorite în Germania, a fost câștigătoarea trofeului Beauty Idol.

winnieHarlowBeautyIdol3

Este o mare onoare. Faptul că oamenii apreciază efortul pe care îl depun în lupta cu standardele, face premiul meu mult mai valoros.

Un alt model care a rupt barierele stereotipurilor setate în această lume controversată este Melanie Gaydos. Cu doar 26 de ani și diacnosticată cu o displazie ectodermică, defilează încă din anul 2013 de când a fost descoperită de cei de la What’s Underneath Project de la revista Style  Like U.

Christian-WMartin-Weiss-Melanie-Gaydos-designer-Katarzyna-Konieczka_zpsd41d9ff23

Printre reprezentații  acestui nou fenomen nu se află doar femei. Un exemplu foarte cunoscut este modelul masculin Shan Ross, primul model albinos care a pașit pe o pasarelă de modă.  La 23 de ani, cu pregătire de manechin, actor și balerin, a avut contracte cu firme mari precum Alexander McQueen sau Givenchy.

Alte nume relevante pentru această schimbare de imagine sunt Andreja Pejic, care s-a născut ca Andrej Pejic și a fost prima persoană care a apărut în defilări de bărbați și femei în cadrul aceleiași colecții, descriindu-se ca cineva „între genuri”.

andrej-pejic-skye-tan-vulture-023

Multe dintre manechinele menționate au fost intimidate de înfățișarea lor diferită pe tot parcursul vieții. Tocmai această ieșire din tipar îi face astăzi să se bucure de triumful unei înfățișări aparte și foarte apreciată în lumea modei.

Poarta noilor schimbări nu s-a deschis doar pentru ei, ci și pentru noile măsuri ale reprezentantelor frumuseții feminine.

Corpurile scheletice au ieșit din trend, iar în magazinele de haine nu mai găsești măsuri doar pentru fetele extrem de slabe. Chiar dacă pare ciudat, toate aceste schimbări din industria modei au o bază stiințifică. Femeile curvy, cu forme pline au fost alese de către oamenii de știință în defavoarea celor extrem de slabe.

Kelly Brook,  34 de ani, actriță și model în același timp,  este un exemplu curvy foarte atractiv.

image

Măsurile ei sunt 99-63-99, iar ele au fost câștigătoarele studiului realizat de cei de la Universitatea din Texas, definind-o ca femeia cu corpul perfect, rupând astfel toate barierele de perfecțiune scheletică care odată au fost impuse.

De asemenea, vârsta, chipul și părul au fost luate în considerare înainde de oferirea acestui titlu.

Astfel se demonstrează că trupurile curvy detronează orice targeturi greu de atins în atât de controversata lume a modei.

Chiar dacă nu ne încadrăm în niciun tipar setat de societate, trebuie mereu să fim conștienți de faptul că singurele persoane care ne pot face să ne simțim frumoși suntem noi înșine.

Mai Multe

More article