Poveşti de călătorieMunchen – de la bere la mașini și sport

Munchen – de la bere la mașini și sport

Înainte să vizitez Munchen-ul știam că este gazda celebrului festival al berii Oktoberfest și că aici se află uzinele BMW dar și celebrul stadion Allianz Arena.

Însă capitala Bavariei ascunde mult mai multe atracții, multe dintre ele mai puțin cunoscute și pe care le poți descoperi doar dacă străbați orașul la pas.

Pornind din centrul istoric, din piața mare, celebra Marienplatz, te poți înarma cu o hartă și apoi să te lași pierdut și cuprins de farmecul străduțelor cu case tipic bavareze pline de celebrele berării muncheneze. Nu departe de piața centrală se află cea mai veche și cunoscută berărie din oraș – Hofbrauhaus. Dacă tot ajungi în centru nu poți să nu remarci impunătoarea catedrală Frauenchirche ( Catedrala Maicii Domnului).

O vizită de câteva zile la Munchen nu poate să nu includă vestita Grădină Englezească ( English garden), cu alei pietruite și foișoare cochete unde te poți relaxa în voie. După ce ți-ai tras sufletul în acest frumos parc, explorarea orașului poate continua cu splendidul castel Nymphenburg Palace- care are de asemenea o imensă grădină decorată cu zeci de statui și fântâni arteziene.

Vizita trebuie să includă neapărat și celebrul Olympiapark (parcul olimpic) care a găzduit Jocurile Olimpice în anul 1972. Odată ajunși aici, putem vedea Olympia stadion sau putem urca cu liftul în Olympia Turn de unde putem admira panorama orașului, dar și Alpii -care se văd cu ochiul liber în zare.

În imediata apropiere a parcului se află celebrul Muzeu BMW, un punct de atracție în special pentru împătimiții bolizilor de ieri și de azi.

Iar o vizită la Munchen nu se poate termina fără o degustare a celebrilor cârnați bavarezi cu varză după care, ce poate merge mai bine decât celebra bere nemțească servită în halbe de 1 litru chiar la ea acasă.

Mai Multe

More article