Poveşti de bineMind and soulMind and Soul - Inteligenţa emoţională, Lebăda neagră, All for Love

Mind and Soul – Inteligenţa emoţională, Lebăda neagră, All for Love

Recomandările Mind&Soul Web Story pentru această săptămână sunt:

Cartea săptămânii – Inteligenţa emoţională autor Daniel Goleman

Cartea lansată în 2008 a a reprezentat  o “revoluţie uluitoare în psihologie prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalitãţii umane “. Azi, inteligenţa emoţională a devenit o materie de studiu care se predă în multe şcoli şi universitãţi, iar pe baza corectei sale evaluări, s-au definit noi criterii de angajare sau de promovare în cariera profesională. Lumea nu se mai împarte doar pe scara valorilor IQ (coeficientul care măsoară inteligenţa umană înnăscută şi care nu prea poate fi ameliorată pe parcursul vieţii) ci mai ales în baza cercetării atente a EQ (Inteligenţa Emoţională care nu are limite ci doar caracteristici şi care se poate îmbunătaţi oricând şi de către oricine).

Toţi cei care suntem interesaţi să evoluăm şi să ne îmbunătăţim calitatea vieţii, trebuie să începem cu îmbunătăţirea gestionării propriilor emoţii. Această carte este un foarte util suport în cunoaştere, autocunoaştere şi dezvoltare personală.

Filmul săptămânii – Lebăda neagră – Black Swan

Considerat de către Institutul American de Film ca fiind unul din cele 10 cele mai bune filme ale anului 2010, face parte din seria mixului psihologic, artă, thriller și de groază. Nominalizat la 5 categorii ale premiilor Oscar în anul lansării, a câștigat marea recunoaștere pentru prestaţia în rol principal a excepţionalei Natalie Portman.

Piesa muzicala a săptămânii – Bryan Adams, Rod Stewart, Sting – All For Love

Cele trei voci inconfundabile, reunite într-o interpretare epică a unei piese “de colectie”

Fotografia săptămânii – pasiunea pentru flori în viziunea romanticilor incurabili, sau…pur și simplu flori.

Puteţi să ne trimiteţi ideile voastre, să ne împărtăşiţi ce anume v-a plăcut, ce v-a inspirat, ce v-a făcut clipa, ziua sau chiar lumea mai frumoasă, ce v-a relaxat, inspirat, îmbogăţit sau chiar…ce v-a transformat viaţa.

Bucuraţi-vă mintea şi sufletul cu lucruri frumoase.

Să aveţi un sfârşit de săptămână de poveste …

 

Mai Multe

More article