Poveşti de bineMind and soulMind and Soul: Eminescu, Coelho şi Me before you

Mind and Soul: Eminescu, Coelho şi Me before you

Povestea rebrandingului nostru nu s-a terminat încă. Mai avem şi alte surprize pentru acest nou an 2017, pe care ne-am gândit să-l începem şi mai frumos împreună.

Cluj Web Story se vrea a fi scris nu doar pentru voi, ci şi împreună cu voi. De aceea, lansăm azi un nou concept Mind&Soul Web Story.

Publicăm aici, în fiecare zi de vineri, câte o selecţie de recomandări din zona artelor frumoase, a literaturii de calitate sau a muzicii. Recomandările noastre vor cuprinde poezii de excepţie, cărţi minunate, filme artistice sau documentare deosebite, imagini inedite, piese muzicale alese „pe sprânceană”.

Toate alese pentru voi şi împreună cu voi. Să vă inspire, să vă încânte şi să vă însoţească într-un sfârşit de săptămână dedicat minţii şi sufletului vostru .

Inaugurăm azi Mind&Soul Web Story cu:

Poezia săptămânii – Am ales pentru azi „La steaua” a magnificului Mihai Eminescu deoarece se apropie aniversarea zilei sale de naştere.

“La steaua care-a răsărit
E-o cale-atât de lungă,
Că mii de ani i-au trebuit
Luminii să ne-ajungă.

Poate de mult s-a stins în drum
În depărtări albastre,
Iar raza ei abia acum
Luci vederii noastre,

Icoana stelei ce-a murit
Încet pe cer se suie:
Era pe când nu s-a zărit,
Azi o vedem, şi nu e.

Tot astfel când al nostru dor
Pieri în noapte-adâncă,
Lumina stinsului amor
Ne urmăreşte încă.”

Cartea săptămânii – Romanul lui Paulo Coelho – „Învingătorul este întotdeauna singur”

Definit ca “o parabolă a superficialităţii, lăcomiei şi cultului celebrităţii, un crud portret al lumii de azi”, romanul este captivant de-a dreptul. Scriitorul Paulo Coelho nu mai are nevoie de nicio prezentare, deoarece cărţile sale devin „international bestseller” imediat ce sunt traduse şi publicate.

 

Filmul săptămânii – „Me before You”

Despre o dragoste imensă dintre o fată ne-frumoasă, ne-convenţională, ne-elegantă şi un băiat care le-a avut pe toate, dar care…..( vă las mai bine pe voi să descoperiţi firul poveştii). Actorii sunt minunaţi, iar povestea e nu doar profundă ci şi înduioşătoare.

Credeţi-mă, filmul merită văzut şi savurat.

 

Fotografia săptămânii – cel mai frumos peisaj de iarnă care circulă zilele acestea geroase pe net.

 

Piesa muzicală a săptămânii- un cântec romantic „Winter Song” marca Chris Rea

Având în vedere faptul că a fost lansat acum mai bine de 25 de ani, dovedeşte încă odată, dacă mai era nevoie, că muzica bună nu are vârstă…

Ascultaţi, închideţi ochii şi visaţi… Chris Rea Winter Song

 

Puteţi să ne trimiteţi ideile voastre, să ne împărtăşiţi ce anume v-a plăcut, ce v-a inspirat, ce v-a făcut clipa, ziua sau chiar lumea mai frumoasă, ce v-a relaxat, inspirat, îmbogăţit sau chiar…ce v-a transformat viaţa.

Bucuraţi-vă mintea şi sufletul cu lucruri frumoase.

Să aveţi un sfârşit de săptămână de poveste …

 

 

 

Mai Multe

More article