Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariMeme-urile „Noi suntem Floreșteni” și autorul lor

Meme-urile „Noi suntem Floreșteni” și autorul lor

Cu toții suntem mai mult sau mai puțin prinși de mediul online, însă chiar dacă nu sunteți fanul rețelelor de socializare, cu siguranță ați văzut un meme amuzant din categoria „Noi suntem Floreșteni”.

Ei bine, el este Peter, un floreștean care a decis să facă haz de necazul său și al miilor de locuitori ai comunei Florești.

 Trăiesc de 10 ani în Florești. Avantajul acestei localități este că ne-am putut cumpăra o casă cu teren la prețul unui apartament de trei camere în Cluj Napoca. Având copii, avantajul unei curți proprii nici nu se compară cu greutățile care apar.

Cum ți-a venit ideea acestor meme-uri?

Dacă vrem să supraviețuim zi de zi în Florești, trebuie să avem o atitudine optimistă. Dacă ne-am enerva în fiecare dimineață din cauza traficului, dacă ne-am ieși din fire de fiecare dată când copilul, din cauza noroiului ajunge acasă ca un purcel, dacă ne-am înfuria la fiecare mesaj al domnului primar, am ajunge în cel mai scurt timp la psihiatrie. Sursa acestor meme este viața cotidiană din Florești și o atitudine mai destinsă de a vedea lumea.

Ce reacție au avut autoritățile când ai ieșit cu primele meme-uri?

Pe surse am aflat că autoritățile au plâns zile întregi, mai mult, domnul primar și-a luat trei zile de concediu, să-și poată reveni. Glumesc desigur. Eu cred că autoritățile ar trebui să lucreze mai mult și să fie mai puțin în online.

Aceste meme-uri, atât de populare pe rețelele de socializare, pot fi percepute ca o revoltă?

Da, este vorba despre o revoltă. Citind diferitele liste pe Facebook, văd că în Florești apar trei tipuri de revoltă. Prima și varianta mai rar întâlnită este abordarea mea, mai lejeră, mai ironică, dar provocatoare. A doua variantă este agresivă, plină de mânie. Iar a treia, este prezența în online a posibililor candidați la următoarele alegeri locale. Reproșul meu față de aceștia din urmă este că vorbesc doar despre ce nu este bine și uită să menționeze cum ar face ei, cum ar rezolva ei diferitele probleme. Nu ajunge să spui, în cazul în care voi fi ales primar, vom avea centură ocolitoare. Dacă vrei să fii credibil, trebuie să spui și cum. Iar asta lipsește cu desăvârșire.

 

Dacă mă uit în jur, în Florești, de multe ori îmi vine să plâng. În primul rând mizeria lăsată de oameni este ceva incredibil. Oriunde mă uit, oriunde mă deplasez este inimaginabil ce lăsăm în urma noastră.

Ne plângem că vrem o țară ca afară, dar parcul de joacă este plin de coji de semințe, peturi, pungi goale de chipsuri, mucuri de țigară. Iar această mizerie este lăsată de părinți cu copii mici, de generația 20-35, exact cei care au avut posibilitatea să călătorească, să vadă lumea și din partea cărora ne-am aștepta să aibă un minim nivel de civilizație.

Dar nu. La toate acestea se adaugă atitudinea autorităților locale, care în primul rând vin cu o grămadă de promisiuni care nu se respectă deloc sau nu respectă termenul de execuție.

Pe lângă asta, auzim de multe ori despre idei fanteziste, cum ar fi metroul sau centura metropolitană. Până când nu ajunge un an să fie finalizat un amărât de trotuar pe lângă drumul național, cine mai crede că în viața noastră se finalizează un proiect de infrastructură de asemenea anvergură? Pe mine, ca și plătitor de taxe nu mă interesează de ce se tergiversează o licitație, de ce se efectuează o investiție publică cu viteza melcului, cine este vinovat de o problemă sau alta. De aceea avem aleși locali, să se ocupe de aceste probleme,

Sau dacă sunt incapabili, să stea deoparte și nu să ne dea lecții pe facebook. 

Mai Multe

More article