Când cel mic plânge din cauza colicilor sau a unor muschi contractați pe care nu știe încă să-i întindă, aveți nevoie de un osteopat.
Tratarea cu ajutorul osteopatiei, a bebelușului, reprezintă o ramură a medicinii complementare, folosită de părinți din Franța, Italia sau Germania, de mai bine de 10 ani.
Pentru un osteopat, masajul unui bebe poate însemna, în același timp o provocare și o mare plăcere. Este minunat să simți fiecare parte a unei ființe atât de mici și să îi vezi fața relaxată după ce ai identificat problema.
Mulți dintre ei adorm la scurt timp după ce începe masajul. Este o tehnică noninvazivă pe care osteopatul trebuie să o aplice cu multă răbdare, delicatețe și finețe. (Daniela Folodi, specialist osteopat, Cluj Napoca)
Masajul osteopat al copilului mic are în vedere evaluarea la nivelul funcțiilor structurale, mecanice, viscerale, craniene.
Și bebe poate fi stresat. Gândiți-vă ca a trecut printr-un moment, cel al nașterii, foarte plin de tensiuni și stres. Dacă pentru mamă nașterea reprezintă un eveniment șocant uneori, pentru cel mic poate fi la fel de greu de depășit. Nu degeaba, unii cercetători sunt de părere că reprezintă unul dintre cele mai stresante momente ale vieții.(Daniela Folodi, specialist osteopat, Cluj Napoca)
În timpul nașterii copilul este supus unor tensiuni, uterul împingându-l împotriva pereților vaginali. Bebe trebuie să se repoziționeze, să se răsucească în jurul propriului ax și, în același timp, el este ușor strâns între oasele pelviene, iar craniul trebuie să se adapteze tuturor forțelor uterului în timpul nașterii.
După un astfel de efort, la nivelul craniului micuțului pot apărea adesea scolioze, malocluzie, astigmatism…
Poate plânge mult, iar în aceste condiți, vizita la osteopat, în primele luni este mai mult decât oportună.
Alte semne care te pot îndrepta cu gândul spre osteopat pot fi: agitație continuă, partea din spate a cranului ușor plată, episoade de vomă, umerii aduși în față ca în poziție cocoșată etc.
Osteopatul, datorită pregătirii sale, poate verifica și corecta funcționalitatea mecanismului cranio sacral al micuțului. Bebelușul are structura musculoscheletrică maleabilă, iar eventualele dizarmonii sunt mult mai ușor de corectat în primele luni și, astfel copilul poate fi ajutat să crească sănătos și puternic. (Daniela Folodi, specialist osteopat, Cluj Napoca)
Fiind prea mic, în perioada imediat de după naștere, bebe nu a dezvoltat capacitatea de a controla muschii propriului corp și, de aceea, oricine îl ia în brațe trebuie să-i susțină capul. Acesta este doar un aspect important în îngrijirea copilului mic.
În funcție de nevoile bebelușului, osteopatul vă poate oferi și sfaturi cu privire la gimnastica și mișcările necesare pe care voi, ca părinți, i le puteți feri în fiecare zi.
Programări la specialistul în osteopatie puteţi face AICI sau la numărul de telefon 0740648673
Mai multe despre Daniela Folodi găsiți AICI
- Cursuri de specializare în digitizare şi comunicarea prin joc şi storytelling, Erasmus+ - 2 sept. 2024
- Baloane cu aer şi sunet de tobe la apus, pe uliţe, la Jazz in the Park - 2 sept. 2024
- Cu „picimea” la Untold - 10 aug. 2024