Poveşti de bineBeautyMachiajul de Halloween menit să sperie spirite

Machiajul de Halloween menit să sperie spirite

machiaj de halloween1

Halloween-ul sau noaptea vrăjitoarelor este o sărbătoare cu o tradiție de mai bine de 3000 de ani, din cultura celtică, un popor războinic care locuia pe teritoriile Irlandei, Angliei, Scoției și Franței.

În data de 31 octombrie, celții își sărbătoreau sfârșitul de an cu Samhain-ul, o tradiție păgână. Odată cu migrația europeană în Statele Unite ale Americii, cu precădere a irlandezilor catolici, în anul 1846, aceștia au dus cu ei și tradiția Halloween-ului pe noul continent.

La momentul tranziției, această noapte avea o semnificație cu caracter religios și purificator, dar odată ajunsă în America ea a devenit, încetul cu încetul, o sărbătoare cu costume, machiaje, petreceri cu lumânări, dovleci și dulcuri pentru copii.

Creștinii primitivi își sărbătoreau morții în data de 2 noiembrie, iar oamenilor săraci le dădeau mâncare de pomană pentru a se ruga ca sufletele rudelor lor să părăsească această lume și să un îi bântuie, imediat după moartea lor.

Având credința că sufletele morților încă dăinuiau după despărțirea de trup, și că în noaptea din 31 octombrie spre 1 noiembrie vrăjitoarele își întețesc puterile pentru a putea controla spiritele, oamenii au făcut o adevărată tradiție din a sta de veghe în această noapte şi de a se asigura că nu irosesc unica noapte din an în care cerul poate primii spiritele rămase printre oameni.

Tradiția machiajului și a costumelor a venit pentru a ajuta aceste suflete să se decidă sa plece. De aici au pornit o întreagă tradiție în a te costuma și a te machia cât mai urât pentru a speria spiritele.


Simboluri folosite în machiaj și întâlnite frecvent în costumațiile din noaptea de Halloween:

Bufnița este simbolul întunericului. Vrăjitorii folosesc sunetul acestui animal pentru a chema spiritele și pentru a spori puterile răului. Anumite popoare o folosesc și ca amuletă norocoasă.

Broaștele au fost una dintre pedepsele trimise de Dumnezeu poporului egiptean care se credea sfânt deși aveau practici păgâne.

Vampirii, unii dintre cei mai des folosiți în costumații, erau cei care în epoca medievală, întruchipau demonii. De acolo a pornit întreaga legendă a lui Dracula și a celor care se hrăneau cu sânge.

Pisicile erau niște zeități în culturile păgâne, însă vrăjitoarele le folosesc pentru diferite practici satanice.
pisici_dovleac_halloween
Luna și stelele sunt simboluri utilizate în practicile de magie, la fel ca și bolul de cristal mult asociat cu vrăjitoarele.

Aşadar, dragii mei, indiferent de simbolurile şi culorile pe care le veţi folosi la costumaţia şi machiajul de Halloween, încercaţi să fiţi cât de scarry se poate!

Mai Multe

More article