Poveşti de călătoriePoveşti din New YorkLa mare, la soare, ... pe gerul cel mai mare

La mare, la soare, … pe gerul cel mai mare

Unul din avantajele vieții în New York, cu toată graba, nepăsarea și aglomerația lui, este accesul la mare! Poate mai puțin faimos decât Miami, Cancun, sau Bahamas pentru plajele sale, the Big Apple oferă totuși kilometri buni de nisip și valuri.

Eu una prefer să trag o fugă la alte plaje, vara, pentru o baie bună: prin Long Island sau New Jersey. Însă mă găsiți plimbându-mă alene, pe plajele orașului, iarna:  atunci când am nevoie de soare și de sentimentul acela de libertate și lipsă de griji pe care ți-l aduce vuietul valurilor, briza sărată și piuitul ascuțit al pescărușilor. Să nu mai pun la socoteală lipsa mulțimilor, pe timp de iarnă plajele orașului sunt o oază de lumină și relaxare.

Manhattan Beach, Coney Island și Far Rockaway. Toate la o „aruncătură de băț” cu metroul, deși Far Rockaway, așa cum aflăm din nume, este puțin mai departe. Cei care ajung ziua cu avionul la New York, fac cunoștință cu aceste plaje prin hublou, aeroportul internațional JFK șezând puțin după plaja Far Rockaway.

Manhattan Beach și Coney Island sunt așezate în cartierele rusești și ucrainiene ale orașului.  Iarna, te simți acolo ca în Siberia. Nu doar din cauza frigului, ci și pentru că trecătorii vorbesc rusă. Acolo eu nu mai sunt „miss” ci devin „devotchka”.

Chiar și în toiul iernii, oamenii se plimbă agale pe promenada de lemn, aleargă lejer pe plajă, iar unii mai căliți chiar și înoată, făcându-mă să îngheț de frig doar uitându-mă la ei.

Despre farmecul acestor plaje şi ce găsiți acolo vara, revin în câteva luni 🙂

 

Alte poveşti de-ale Luminiței Cuna le găsiți AICI.

Articolul precedentAripioare de … bivol
Articolul următorCastraveți murați … fripți

Mai Multe

More article