Poveşti din ClujIntimitatea micii saline din Cluj

Intimitatea micii saline din Cluj

Faptul că noi, cei de la webforcluj.ro, suntem clienţi fideli la Spa Someşeni, nu mai este un secret. Ne place aceasta mică afacere de familie şi modul în care a crescut ea.

Pe lângă acele bazine cu apă caldă şi sărată, cu sistem jacuzzi; în afară de masajele de ralaxare pe pat de sare sau cu pietre vulcanice…la subsol, aparent ascunsă, este o cămăruţă cu pereţi de sare.

Mica salină de la Salty Spa Someşeni este o încăpere pentru puţine persoane (max. 6), însă îţi oferă confortul de care ai nevoie (adulţi sau adulţi cu copii). Încăperea are conexiune la internet, are televizor şi jucării pentru cei mici, în cazul în care optaţi pentru un tratament potrivit lor.

Salina Salty Spa Someșeni
Salina Salty Spa Someșeni

 

Temperatura este de aproximativ 11-16 grade. La fel ca orice salină, se află sub nivelul solului şi îţi oferă condiţii prielnice pentru tratament.  

Particulele de sare inhalate pe nas și pe gură ajung în căile respiratorii superioare (cavitatea bucală, cavitățile nazale și faringe) sau cele inferioare (laringe, bronhii, bronhiole, alveole pulmonare), unde dezinfectează mucoasele, elimină toxinele, refac elasticitatea membranelor celulelor și reduc micro-organismele iritante.

În plus, efectul sării include și activarea mișcării cililor vibratili, ajutând la mobilizarea mai ușoară a secrețiilor.

Statisticile arată că un sfert dintre români suferă de afecțiuni respiratorii. Pe primul loc se află rinita alergică, urmată de astmul bronșic, bronșita, bronhopneumopatia obstructivă cronică, precum și alte tipuri de alergii.

Curele în salină au rezultate foarte bune pentru pacienții care suferă de astm, spun specialiştii.

Mersul la Salină este recomandat şi în cazurile de nevroză, stare de oboseală cronică și diverse tipuri de alergii.

Deci, nu mai staţi pe gânduri. Dacă aveţi vreuna dintre afecţinule de care vă spuneam, soluţia este chiar în Cluj Napoca, la Salty Spa Someşeni 

Este bine de știut că terapia în salină are și contraindicații: tuberculoza pulmonară, boli infecto-contagioase, hipertensiunea arterială, boala Basedow, cardiopatie cornică ischemică decompensată, infarct miocardic recent, angina pectorală, epilepsie, claustrofobie, status asmaticus sau sarcină avansată.

…în rest…de sănătate să aveţi parte!

Mai Multe

More article