Poveşti de bineBeautyIngrediente care stimulează creșterea și regenerarea părului

Ingrediente care stimulează creșterea și regenerarea părului

Zi de zi, pierdem între 50 și 100 de fire de păr. Este o parte normală a procesului de regenerare, însă dacă părul începe să își piardă vizibil volumul, strălucirea sau să devină mai fragil, devin sunt necesare tratamentele anticădere și cele pentru regenerarea firului de păr. Iată câteva ingrediente potrivite atât pentru femei, cât și pentru bărbați, care te vor ajuta să redai vitalitatea părului tău.

Petroleum

Recunoscut pentru proprietățile sale regenerative și de combatere a căderii părului, petroleumul este un ingredient care stimulează circulația la nivelul scalpului și hrănește firul de păr în profunzime. Efectele sale pot fi potențate cu ajutorul unor ingrediente precum keratina, Vitamina B5, A și E, pentru ca părul tău să se bucure de îngrijirea completă de care are nevoie.

Pentru o îngrijire profundă, poți începe cu aplicarea loțiunii cu Petroleum din gama Gerovital Tratament Expert, de la rădăcină până pe vârful fiului de păr. Las-o să acționeze 3-4 ore și îndepărteaz-o cu șamponul regenerant cu keratină, care redă elasticitatea firului de păr. Iar pentru un plus de vitalitate, folosește săptămânal masca regenerantă cu keratină. Folosite împreună, cele trei produse au efecte dovedite asupra regenerării părului.

Dacă te confrunți cu căderea părului și scăderea constantă în volum, șamponul și serul anticădere sunt potrivite pentru a întări rădăcina părului, stimulându-i creșterea sănătoasă.

Uleiul de Argan

Experții în frumusețe îl numesc și „aurul lichid” al Marocului, datorită efectelor pozitive pe care acesta le are în menținerea sănătății pielii și părului. Prin nivelul ridicat de vitamine și acizi grași, uleiul de argan repară părul degradat de şocurile termice (date de utilizarea frecventă a aparatelor pentru coafat) sau de produsele de styling. Astfel, dacă părul tău este lipsit de vitalitate, caută și folosește produse bogate în ulei de argan.

Poți încerca șamponul hidratant cu argan, în combinație cu masca hidratantă cu argan din gama Gerovital Tratament Expert, care vor îngriji în profunzime firul de păr și îi vor da un aspect mătăsos și strălucitor. Iar dacă ești mereu pe fugă, folosește după baie balsamul spumă cu argan. Nu trebuie decât să agiți flaconul, să aplici produsul și vei avea rapid un păr neted și ușor de pieptănat. 

Procapilul

Dacă părul începe să se rărească într-o anumită perioadă sau sezon și cauți un tratament eficient care să combată această problemă, este recomandat să te asiguri că produsele pe care le folosești conțin ingrediente benefice împotriva acestui fenomen. De exemplu, procapilul, o soluție naturală, realizată din ingrediente ce pot fi întâlnite în citrice și măslini, este recunoscut pentru întărirea foliculilor și prevenirea căderii părului. Sunt încă foarte puține produse pe piață care folosesc complexul Procapil, iar printre acestea se numără gama Gerovital H3 Derma+. Folosește șamponul anticădere, pentru a elimina toate cauzele care pot provoca căderea și slăbirea rădăcinii părului, iar pe apoi aplică tratamentul anticădere. În prima săptămână de tratament, fiolele trebuie folosite de 2-3 ori, iar apoi de maximum 2 ori, până la ameliorarea vizibilă a căderii părului.

Articol oferit de Farmec SA

Mai Multe

More article