Poveşti de bineBeautyÎmpletiturile, soluția must-have a coafurilor 2016

Împletiturile, soluția must-have a coafurilor 2016

Da, putem spune, cu siguranță că împletiturile sunt tendința nu doar a verii 2016, ci a întregului an. Sunt la mare căutare și, din fericire, pot fi adaptate oricărui stil, oricărei ținute și orărui eveniment. Este un must-have. (Edina Baciu, hairstylist în Cluj)

Împletiturile se potrivesc la orice tip de păr, fie că e bogat, cu fire groase, fie că e un păr subțire.

Cu ajutorul împletiturilor se pot obține efecte interesante mai ales dacă părul e vopsit. Împletiturile se potrivesc inclusiv pentru tunsorile mai scurte și, în caz de nevoie se pot adauga extensii pentru mai mult volum sau pentru lungime.

Există multe tipuri de împletituri: coadă de pește, simplă, împletitura olandeză, împletitura 3D, împletitura zipper, waterfall și împletitura boho-chic.

Scopul este ca împletiturile să fie adaptate și în funcție de fizionomia clientei, de eveniment sau de ținuta pe care o poartă.

Eu obișnuiesc să folosesc diferite accesorii pentru împletituri: fășiile de piele colorată sau verigi din metal.

Dacă este vorba de un eveniment mai nonconformist, mai ales acum, în timpul verii, când se organizează multe festivaluri de muzică, multe cliente optează pentru coafuri mai excentrice și atunci e momentul perfect pentru accesorizarea împletiturilor.

Uneori mai adaug și puțin sclipici sau steluțe colorate, în funcție de preferința clientei.  (Edina Baciu, hairstylist în Cluj)


Împletiturile se potrivesc la orice ținută. Dacă avem nevoie de o coafură la un eveniment mai special, putem solicita împletituri mai lejere, destructurate, la care să se adauge și câteva bucle lejere.

Tot împletiturile, dar de un alt model, se potrivesc și persoanelor care fac mult sport pentru că sunt ușor de realizat și asigură un efect WOW, sunt comode și pot fi purtate mai multe zile.

Este mai sănătos să împletim părul decăt să folosim orice sursă de căldură, cum ar fi placa de întins părul sau ondulatorul.

Orice sursă de căldură sensibilizează firul de păr, dar dacă, totuși, este nevoie de acestea, recomand să se foloseasca o masca pentru păr, un ulei hidratant și un produs pentru protecția termică. Fiind vară, inevitabil, stăm cu părul la soare, iar acesta are nevoie de hidratare suplimentară cu atât mai mult dacă folosim placa sau ondulatorul.

Împletiturile sunt foarte versatile și oferă un look ultra feminin. În împletituri nu există reguli. Poti începe din orice parte a capului, de oriunde, poți răsuci suvițele sau le poți destructura.

Există și situații în care împletitura poate valorifica foarte cool rădăcinile crescute :)))

impletituri (9)

Mai Multe

More article