Other web storiesFitness cu ochii închişi

Fitness cu ochii închişi

Am avut ocazia, în cadrul unui eveniment sportiv, amplu, desfăşurat la Cluj Arena, să cunosc un antrenor…de fitenss…puţin mai altfel decât cei întâlniţi până acum.

De fapt, este vorba despre DeepWork, un concept de mişcare relativ nou şi de Ilyés Ilona – Babi, un antrenor care practică acest sport desculţ şi, câteodată, cu ochii închişi.

 

Ilyés Ilona
Ilyés Ilona

 

Ilona a devenit instructor international deepWORK în 2012, în Budapesta. Tipul de mişcare se traduce şi ca… holistictic functional training. Este un concept nou și unic de antrenament, care se spune că a zguduit lumea de fitness și fitnessul de grup mai ales pentru că te ajută să-ți regăsești spiritualitatea, să-ți atingi limitele în deplina cunoștință de cauză.

Spre deosebire de o lecţie clasică de fitness, la deepWork, în cazul antrenamentului funcțional, este foarte importantă transformarea, coordonare și protejarea întregului sistem osos şi muscular implicate, toate, la pachet, în timpul executării exercițiilor.

ilona_fitness
Ilyés Ilona, Fitness

Da, ştiu, sună uşor pretenţios…se face încălzirea, necesară în orice tip de mişcare, se porneşte antrenamentul bazat mai mult pe poziţia semişezut şi, fiecare participant este provocat să-şi păstreze echilibrul…Executam mişcările…ca la carte, îmi place să cred…când deodată, am auzit: închideţi ochii (în timp ce săream) sau eliberaţi animalul din voi.

 

La ultima comandă …m-am oprit…cu siguranţă nu am fost pregătită să aud asta sau nu aveam vreun animal la-ndemână…de eliberat.

 

Alina

Articolul următorRomânii şi sportul

Mai Multe

More article