Poveşti de bineBeautyEu nu am specialitatea ta aşa cum tu nu eşti antrenor de...

Eu nu am specialitatea ta aşa cum tu nu eşti antrenor de fitness

Când decidem să ne înscriem la o sală, de cele mai multe ori o facem fie pentru că au mai multe benzi de alergat şi steppere şi vom avea loc să ne facem la orice oră antrenamentul cardio pe care îl dorim, fie pentru că ne plac una sau mai multe din clasele oferite de antrenori.

În 70% din cazuri este decizia noastră. Noi alegem antrenamentul, ora de mers la sală şi, bineînţeles, modul în care mâncăm. În tot acest timp, ne dorim să slăbim sau să arătăm mai bine, de aceea am ales să mergem la sală, nu? Foarte rar se întâmplă să optăm, de la început, pentru un antrenor personal şi asta, mai ales, pentru că avem impresia că noi ştim mai bine sau evaluăm că e prea scump, dar asta este o altă poveste, pentru o altă zi😊

Mi-am dorit să scriu despre acest subiect pentru că de aproape două luni de zile am decis să am răbdare cu transformările pe care le aștept de la corpul meu atunci când merg la sală.

Noi mergem la Burn Fitness, și am vorbit, de data aceasta cu Mic Daniel-antrenor personal și instructor de fitness, dar cred că sfaturile de mai jos sunt valabile indiferent de sala pe care o alegeți!

La sală vii pentru că ai nevoie de ajutor! Lasă-mă să te ajut!

1. Ai încredere în shake-urile proteice pe care ţi le recomand.
Un astfel de produs este absorbit și utilizat rapid de corp şi sprijină procesul de regenerare. Shake-ul cu proteine ajută la recuperarea fibrelor musculare şi nu este altceva decât o alternativă perfectă la dulciuri. Pe de-asupra, îţi oferă nutrienții necesari în procesul de remodelare corporală.

2. Nu te antrenezi doar pentru un grup de mușchi!
Pierderea echilibrului muscular și dezvoltarea exclusivă a anumitor grupuri de mușchi poate duce la problem şi dureri din cauza suprasolicitării (genunchi, şold etc). Este foarte important să antrenezi toate grupurile de mușchi! Ştiu asta, aşa că ai încredere că îţi recomand un antrenament bun.

3. Greutăţile mari nu duc la supradezvoltarea mușchilor!
Greutățile mici nu vor provoca o transformarea dorită. Acestea nu îți stimulează corpul să se adapteze. Dacă dorești să se vadă că faci sport și duci o viață sănătoasă, atunci nu te teme să folosești greutăți mai mari.

4. Exerciţiile cardio nu îţi asigură scăderea în greutate!
Efectuarea de exerciții cardio reprezintă o metodă bună pentru arderea de calorii, însă dacă nu sunt combinate cu o dietă potrivită, toate eforturile tale sunt fără rost. Corpul tău nu va utiliza și „arde” grăsimi, ci este mai probabil să pierzi destul de multă masă musculară. Mai mult, dacă rămâi la regimul alimentar anterior, te poți aștepta să te obișnuiești cu antrenamentele cardio și nimic nu se va schimba. ŢINE MINTE: pentru o felie de tort sunt necesare 2 ore de alergare.

 

5. Nu stabili obiective mari pentru un timp scurt!
Dacă dorești să fii mândră de realizările tale și te aștepți ca liniile corpului tău să fie altele, total noi şi perfect armonioase, ai nevoie de răbdare. Ofertă-ţi cel puţin 6 luni.

6. Eu văd mai bine când execuţi exerciţiile corect!
Se recomandă învățarea modului corect de efectuare a mișcărilor și a exercițiilor sub supravegherea unui antrenor sau expert, altfel rişti să te accidentezi sau să nu dai prea puţine şanse exerciţiilor. Numărul de repetări și sarcinile trebuie personalizate astfel încât exercițiile să fie eficiente.

7. Abdomenul nu trebuie antrenat zilnic!
Nu vei obține un abdomen plat sau 6 packs numai prin antrenarea abdomenului. Este necesară respectarea metodelor corespunzătoare pentru eliminarea grăsimii care ascunde mușchii abdominali. Elementul esențial este dieta și nu torturarea inutilă a abdomenului. Este suficient să îți antrenezi abdomenul 3 zile pe săptămână.

9. Fixează un obiectiv clar, nu merge la derută!
Dacă vrei transformări, trebuie să alternezi programele de antrenament potrivite pentru tine! Planul stabilit trebuie urmat cu consecvenţă. Dacă obiectivul tău este doar să te simți bine, va fi suficient să mergi la sală când şi când. Însă, dacă vrei să îți modelezi corpul semnificativ, atunci evită săptămânile cu antrenament “după ureche”.

10. Răbdare! Ai de transformat un organism întreg!
Ai trăit şi mâncat haotic ani întregi şi acum aştepţi schimbarea într-o săptămână? Ai răbdare!

 

Mai Multe

More article