Poveşti de bineMind and soulDimineți cu haine albe

Dimineți cu haine albe

Iubim ZILELE DE SĂRBĂTOARE, indiferent de natura lor, de religia și crezurile noastre, deoarece ne deraiază cotidianul, amintindu-ne totodată de relevanța clipelor de bucurie și energia bună ce se creează în mediul de celebrare.

Persoane dragi, ținute elegante, mâncare special preparată, reuniune, împărtășire, atmosferă candidă, învăluie zilele de sărbătoare, ce contribuie la bucăți de viață demne de luat la pachet, pentru zâmbet și reamintire, că viața merită să fie despre asta.

Două mari evenimente ne oferă posibilitatea de a ne reseta stările, dorințele, viziunea despre viitor și acțiunile care să contribuie la realizarea lor-ANUL NOU și SĂRBĂTOAREA PASCALĂ.

Cumva, o liniște se așterne peste suflete, fiind asemenea unui balsam cu miros de flori albe, pure, ce se întâmplă să ne și răsfețe vizualulîn această perioadă a primăverii.

Gingășie, puritate, calm, puterea de a fi prezent aici și acum, nemaiavând gânduri nefolositoare, care nu mai aleargă prin minte, pentru o clipă, îți permit să te bucuri intens, plenar, de momentele create.

Ce se întâmplă însă, după terminarea zilelor de sărbătoare?!

Cât timp după încheierea evenimentelor, mai putem accesoriza haina stării de bine, cu aceste trăiri?!

Certitudinea este evidentă-resetarea a avut loc, dar întoarcerea la zile pe care noi le numim obișnuite, este inevitabilă.

Așa că, rămâne să alegem prin ce metode și experiențe vom păstra zi de zi, energia sărbătorii și a vieții.

Cum vom ancora gândurile pe teren creativ, de aducere a altor stări de bine?

Prin cadoul pe care cu toții l-am primit și anume prin folosirea busolei interne, ce ne va direcționa mereu înspre zările spre care noi trebuie să ajungem.

Purtând seninătate în gând și arătându-ne apreciere și recunoștință pentru fiecare situație actuală și care va urma.

Găsind căi pacifiste de a îndrepta situații ce produc disconfort.

Prin înțelegerea complexității lumii și prin acceptare, deoarece se spune că, fiecare am primit un număr diferit de talanți la naștere și asta reprezintă un mare privilegiu și o înțelepciune, în a ști ce să faci cu ce ai și ceea ce ești.

Să ne iubim și să ne respectăm deciziile, înțelegând că părți din noi se reflectă în aproapele nostru și viceversa.

Să simțim cum putem elimina starea de separare prin compasiune, empatie și conștientizare.

Carpe diem este o expresie atât de uzitată, încât uităm cum ea ne îmbracă în fiecare clipă și dimineață, în haine albe, demne de acțiuni ce nu merită să le murdărească.

Cum alegi să îți păstrezi hainele albe, fără petele resentimentelor, grijii, fricii și îndoielii?

Privindu-ne în oglinda minții și a esenței noastre, să găsim curajul de a creiona clipă de clipă experiențe ce ne vor păstra hainele cât mai curate.

Până data viitoare, gânduri senine, ce păstrează albul imaculat al hainelor alegerilor noastre.

Gyorgydeak Patricia©

Ultimele postari ale lui Patricia Gyorgydeak (vezi toate)

Mai Multe

More article