Poveşti de bineBeautyDe ce să ne tatuăm sprâncenele?

De ce să ne tatuăm sprâncenele?

Sprâncenele pot schimba expresia feţei tale. Forma lor trebuie să fie una aparent naturală şi armonioasă.

Tot mai multe femei aleg să-şi tatueze spâncenele în locul clasicelor linii trasate cu creionul dermatograf negru sau maro.

Dacă nu eşti multumită de forma şi densitatea sprâncenelor tale, dacă ai secţiuni uşor vizibile în care nu mai cresc fire de păr sau pe care le-ai subţiat excesiv şi greşit, în urma pensatului, atunci tatuajul este o alegere bună.

Indiferent dacă acest tatuaj va fi executat fir cu fir sau plin, trebuie să ştiţi câteva lucruri importante înainte de a lua acestă decizie.

Tatuajul presupune introducerea cu ajutorul unui instrument special creat în acest sens, în primele straturi de piele, a unor pigmenti cosmetici medicali.

Dacă ai optat pentru această soluţie, este foarte important cum alegi persoana care să execute tatuajul.

Informează-te atent înainte, nu te programa în pripă la o astfel de şedinţă pentru că nu vei mai putea schimba mare lucru după ce tatuajul a fost făcut.

Cere fotografii şi decide în funcţie de ele! Aşa am făcut şi eu.

Anca Ciornea este pasionată de sprâncene şi forma lor. Dacă îi ceri informaţii, îţi spune tot ceea ce vrei să ştii. Are fotografii, din acelea cu înainte şi după şi este sinceră când zice: te doare puţin, dar merită.

anca ciornea

Aşa că, am început să adun informaţii.

Microbladingul este un tatuaj semipermanent care ţine aproximativ un an. Procedura este recomandată, atât persoanelor care au sprâncene rare, cât şi persoanelor care îşi doresc o formă perfectă a acestora.

Tatuarea de tip fir cu fir oferă, în final, un aspect natural, în primul rând datorită pigmenţilor organici pe care îi aplic. Apoi, trebuie să ştiţi că procedura manuală de micropigmentare presupune aşezarea firelor tatuate în sensul creşterii firelor naturale,(Anca Ciornea, specialist microblading)

I-am cerut Ancăi fotografii cu tatuaje executate de ea.

Cât durează şi cum se face un tatuaj semipermanent de sprâncene?

După ce clienta a decis, trebuie parcurşi câţiva paşi. Se aplică anestezia locală sub formă de cremă, se desenează forma sprâncenelor, se pensează surplusul şi începe tatuarea propriu-zisă cu un aparat special.

Procedura de tatuare durează aproximativ o oră.

Am asistat la un astfel de tatuaj

Pentru că tatuajul pătrunde doar în primul strat de piele, nu este afectată rădăcina firului de păr. Pigmentul este organic, natural, din extract de frunză de nuc şi nu produce alergii.

Pentru un aspect cât mai natural, culoarea tuşului se stabileşte în funcţie de nuanţa firelor de păr din sprânceană şi a celor de pe scalp şi în funcţie de ten.

Eu nu folosesc niciodată negrul pentru că orice pigment negru se decolorează în albastru. (Anca Ciornea, specialist microblading)

Cât de des trebuie refăcut tatuajul sprâncenelor?

În funcţie de tipul tenului, tatuajul semipermanent al sprâncenelor, poate dura între 6 luni şi doi ani.

Dacă tenul este normal, poate rezista până la 2 ani. Dacă este unul de tip gras, pigmentul este scos la suprafaţă mai repede.

După aplicarea tatuajului, urmează o perioadă de întreţinere. Timp de o săptămână trebuie evitată spălarea sprâncenelor, iar curăţarea lor se va face cu ajutorul unei creme hidratante.

După retuş, care se face la aproximativ o lună, trebuie să ne protejăm sprâncenele de expunerea la soare.

Dacă, totuşi, staţi la soare, folosiţi o cremă cu factor de protecţie 50.

Micropigmentarea nu este recomandată femeilor însărcinate, bolnavilor de diabet şi psoriazis.

Dacă vă doriţi un astfel de tatuaj, vă puteţi face programări AICI

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Mai Multe

More article