Poveşti de bineBeautyDe ce nu slăbești dacă mergi la sală?

De ce nu slăbești dacă mergi la sală?

Îmi place să mănânc și cred că și ție! M-am împăcat de multe ori cu ideea că dacă merg la sală sau la alergat pot mânca orice că nu mă voi îngrășa. Din păcate lucrurile nu sunt atât de simple.

Primăvara și toamna mă apucă așa-zisa dietă. Fac sport de 3-4 ori pe săptămână, îmi iau ciocolata de la gură și reduc pâinea. Se pare că nu este suficient efortul meu, ba, dimpotrivă, am început să iau în greutate.

Înainte de a intra complet în panică m-am interesat dacă e normal să se întâmple așa.

Dacă ai decis să mergi la sală, ai grijă ce fel de antrenament alegi. Cele de intensitate moderată măresc pofta de mâncare, iar antrenamentele foarte intense o diminuează. Cu toate acestea, nici dacă faci două antrenamente pe zi la o intensitate mare, după care te pui pe mâncat și dormit nu ai vreun rezultat.

Și nu e vorba despre vreun fel de loterie, ci de un plan bun.

Înainte de a te apuca de antrenamente și regim “după ureche” este mult mai sigur să iei legătura cu un antrenor personal sau un nutriționist și un antrenor. Scopul tău va putea astfel să fie atins mult mai ușor. Atunci când dorești să reduci din greutate și să dai o formă mai armonioasă corpului tău trebuie să ai și un regim alimentar corespunzător. Nu ajunge să scoți alimente din meniu dacă le înlocuiești cu altele la fel de calorice. Nu ajunge să înlocuiești zahărul cu mierea, mai ales că o linguriță de miere are 8-10 g și 25-30 calorii, iar o linguriță de zahăr are 5 g și 15-20 de calorii. Atenție, chiar și alimentele considerate sănătoase te pot îngrășa, dacă nu le consumi cum trebuie. Lipsa hidratării afectează în mod negativ procesul de slăbire și de aceea este nevoie să bei apă dacă vrei să dai jos grăsime (Răzvan Man, personal trainer Burn Fitness Cluj).

Antrenorul personal reprezintă un ajutor de nădejde chiar dacă nu dorești neapărat să slăbești. Te gândești că mergi la sală și ridici greutăți…chiar, cât de complicat poate fi? 🙂

Sala este pentru oricine dorește o stare fizică și emoțională mai bună, însă de ce să nu ne facem prieteni din antrenorii personali și să adăugăm și un plus de bună dispoziție întregului tablou. Așa va fi mult mai sigur că obiectivul de a schimba stilul de viață chiar și pentru o lună sau două e mai sigur să se împlinească.

Când ai hotărât că este momentul să îți schimbi obiceiurile și vrei să frecventezi o sală de fitness, totul începe cu un scop. Vrei să crești masa musculară, să îți definești formele, să te tonifici, să slăbești sau vrei doar să faci mișcare.

Efortul pe care îl depui, indiferent de motivul pentru care alegi sala trebuie să nu fie unul exagerat. Vrei să îți facă plăcere nu să fie o povară. Ai nevoie de ghidaj, indiferent de motiv. Astfel, te asiguri din timp că efortul tău merită depus. Antrenorul personal sau instructorul este pregătit în domeniu. El poate ține cont de anumite probleme fizice pe care le ai sau obiceiuri alimentare și, în funcție de ele poate să îți recomande cel mai bun antrenament. 

În afară de dorința inițială de a schimba ceva în bine la fizicul tău mai sunt importante ambiția, perseverența și autodisciplina (Arpi Tornyai, instructor personal Burn Fitness Cluj)

 

Mai Multe

More article