Poveşti de binePoveşti cu mâncareCum să (ne) salvăm mâncarea

Cum să (ne) salvăm mâncarea

Trecem printr-un moment de criză, este adevărat. Internetul, rețelele de socializare și mass-media ne prezintă toate informațiile de ultimă oră despre noul virus. Astfel pare că trăim zile pline de tensiune, iar unele decizii pe care le luăm poate nu sunt de cele mai multe ori raționale.

S-au cumpărat foarte multe produse din supermarket-uri… nicio problemă, industria alimentară era pregătită și este în continuare. Dar ce se va întâmpla cu produsele cumpărate care vor ajunge încet, încet, la termenul de expirare? Vor fi aruncate? Să sperăm că nu.

Ca soluție la această problemă, vă propun congelarea produselor de patiserie și panificație care pot fi făcute cu ușurință acasă. Fie că este vorba de rețete luate din cărți de bucate, de pe internet sau sunt de la bunica, toată gama de produse precum brioșe, checuri, plăcinte, chifle, pâine sau orice produs de panificație/patiserie poate fi congelat cu succes după coacere, chiar și acasă. Nu trebuie să vă faceți probleme în legătură cu acest proces. Produsele menționate de obicei au un conținut redus de umiditate, iar după decongelare își vor menține structura și aroma.

Mai mult, și deserturile pot fi supuse congelării. Pentru un tort comun veți folosi făină, ouă, lapte (eventual), unt și zahăr. Majoritatea ingredientelor sunt perisabile, însă în congelator, veți putea păstra acest tort până la două luni. De asemenea, fie că vorbim despre brioșe, muffins sau checuri, toate pot fi depozitate în congelator, după ce au fost coapte și răcite, pentru o lungă perioadă de timp, fără a-și modifica structura după decongelare. Pâinea și chiflele, la fel, pot fi congelate. Condiția este însă ca produsele să fie bine ambalate în folii de plastic sau pungi care se pretează temperaturilor de congelare.

Când veți avea nevoie de aceste produse, trebuie doar să le lăsați la decongelat la temperatura camerei (în cazul produselor de patiserie sau panificație) sau în frigider, în cazul torturilor. Mai mult decât atât, produsele de patiserie pot fi decongelate/încălzite în cuptorul cu microunde. Este greu de crezut, dar majoritatea preparatelor care conțin făină își vor îmbunătăți unele proprietăți organoleptice după decongelare

Da, uneori poate părea înfricoșător, însă congelarea produselor de patiserie, panificație sau a deserturilor poate fi cea mai bună variantă pentru a salva unele alimente perisabile care poate au fost cumpărate și nu vor fi folosite în următoarea perioadă.

Risipa produselor alimentare este o problemă gravă cu care ne confruntăm, iar acum, chiar dacă multe persoane și-au „făcut stocul” din cauza acestei perioade mai dificile, o parte din alimente nu vor reuși să treacă cu bine testul timpului. În majoritatea produselor de patiserie sau a deserturilor pot fi adăugate, suplimentar, ingredientele care riscă să se strice în următoarea perioadă. După coacere și răcire, preparatele pot fi ambalate și depozitate în stare congelată, fără probleme, timp de câteva luni.

#StaiAcasa, #StopRisipa

Mai Multe

More article