Poveşti de bineBeautyCum să folosim banda de alergat mai eficient sau tips-urile unui antrenor...

Cum să folosim banda de alergat mai eficient sau tips-urile unui antrenor personal

Ești o persoană activă sau dorești să faci o schimbare în viața ta? Mergi la sală aproape zilnic sau ești la început de drum? Indiferent dacă vrei să scapi de stresul cotidian sau să slăbești, eu cred că banda de alergat este aparatul cel mai comun și cel mai râvnit de toți cei care intră într-o sală de fitness. De asemenea, majoritatea dintre noi tindem să credem că dacă se numește ”bandă de alergat” o putem folosi doar pentru a alerga pe ea.

Ne-am gândit  să îți dam niste ”tips-uri”, astfel ca data viitoare să știi alege variante de antrenament mult mai interesante si captivante decât simplul alergat pe bandă.

Dacă dorești să faci o încălzire înainte de antrenament poți încerca mersul mai alert pe o viteză de 5-6-7km/h și o înclinație de 7-8. Același lucru îl poți face și după antrenamentul cu greutăți.

Dacă folosești banda de alergat pentru a face cardio, poți renunța la cele 30-40 de minute de alergare continuă. Mai eficiente sunt sprinturile care îți vor crește mai rapid frecvența cardiacă. Un alt avantaj al acestor sprinturi este faptul că nu pierzi atâta timp pe banda, 15 minute fiind suficiente.

Dacă ești deja obișnuit/ă cu banda și dorești să încerci lucruri noi, iată aici câteva exerciții pe care le poți încerca: pe o viteză mică, de aproximativ 2-3km/h și o înclinație de 2, poți încerca să faci fandări, ridicări de picioare în lateral sau în spate sau chiar alergare laterală. Un lucru foarte important de precizat aici ar fi că ai nevoie de atenție. Când faci aceste exerciții, sfatul meu este să începi cu o viteză mică iar apoi să o crești treptat, pentru a evita accidentările.

Când vine vorba de antrenamentele la sală, ar trebui să schimbăm tot timpul ceva, altfel, riscăm ca totul să devină o rutină de care, într-un final ne vom plictisi și, pe deasupra, nici nu va mai da rezultate. Din păcate, lipsa rezultatelor și rutina sunt principalele motive pentru care oamenii renunță la mersul la sală sau la a mai face sport, în general.

Și pentru că astăzi chiar îmi doresc să te conving să faci mișcare, am postat, mai jos, o idee de antrenament pe bandă, care pe mine personal mă face să transpir din cap până în picioare:

  1. Înclinație 7, viteza 13 : 30 secunde sprint/ 30 secunde pauză *4 ori
  2. Înclinație 2, viteză 15 : 20 secunde sprint/ 10 secunde pauză * 4 ori
  3. Înclinație 3, viteză 5 : 20 secunde alergare laterală/ fiecare parte *4 ori.

*Poți modifica viteza, înclinația și timpul, astfel încât antrenamentul să funcționeze pentru tine și să ți se potrivească. Spor!

Acest articol ne-a fost oferit de Radu Andreea – antrenor personal la Burn Fitness – Zorilor

Mai Multe

More article