Vă salutăm, oameni faini şi iubitori de poveşti!
Ne prezentăm, în faţa dumneavoastră, în haine de sărbătoare, căci azi toată planeta “bea” în cinstea storytelling-ului. Sau, mai pe româneşte, spunerea de poveşti.
Definiţia oficială a cuvântului sărbătorit ar fi „O activitate socială şi culturală de a răspândi poveşti, de multe ori prin improvizaţie şi înfrumuseţare. Poveştile s-au răspândit în fiecare cultură ca mod de entertainment, educare, sau pentru a promova cultura şi valorile morale”.
Poveştile au fost dintotdeauna o adevărată armă. Ele pot uni sau dezbina oameni şi chiar popoare, să te poarte în locuri neştiute, să-ţi dea sfaturi, să tea jute să cunoşti diferiţi oameni, să te facă să trăieşti lucruri pe care nu te-ai fi gândit niciodată că ai să le întâlneşti, ba pot chiar să te manipuleze şi să te convingă să faci tot felul de lucruri fără ca măcar să te gândeşti la ele.
Totul depinde de cum ştii şi vrei să foloseşti povestea. Aceasta este cheia.
Noi, cei de la Cluj Web Story, folosim această armă pentru a vă arăta toate aventurile Clujului de ieri şi de azi. Alături de noi, descoperiţi secretele pe care oraşul din inima Transilvaniei le are, ce oameni frumoşi sălăşluiesc în el, pe unde să călătoriţi în căutare de poveşti. Ba chiar din când în când, vă spunem secretele noastre în vederea unei vieţi curate, sănătoase şi pline de surprize.
Ne bucurăm că putem împărţi cu voi acest moment şi sperăm să ne vedem în continuare la fel de veseli, de frumoşi şi plini de inspiraţie!
Vă lăsăm acum, în dar, discursul lui Andrew Stanton de la TED, în care povesteşte despre elementele unui storytelling reuşit.
Pentru că, la urma urmelor, cel mai mult contează cum spui povestea. Ăsta e elementul ce cucereşte inimi.
Semnat: Cluj Web Story – primul site de storytelling din Ardeal.
- Ce faci când nu ştii ce să faci? - 3 iul. 2020
- Hai să-ncingi o horă cu arta, la Muzeul Satului din Cluj - 19 iun. 2020
- Povestea unei altfel de veri - 22 mai 2020