Poveşti de binePoveşti cu mâncareCiocolata- Drogul fericirii

Ciocolata- Drogul fericirii

Ciocolata este un deliciu care merită savurat la orice oră și care, uneori, tinde să fie soluția ideală pentru orice problemă sau gând nepotrivit.

Alimentul cu puteri supranaturale se obține din amestecul zahărului cu două produse derivate din semințele de cacao: partea solidă (pasta de cacao) și partea grasă (untul de cacao).

Aceasta este baza ciocolatei. De aici începe crearea tuturor tipurilor de ciocolată.

Ciocolata își are originile în America de Sud. Nu se știe exact dacă provine de pe malul râului Orinoco sau Amazon, extinzându-se ușor înspre sud-estul Mexicului. Alte legende spun că procesul a fost total invers. Adică, a pornit din sud-estul Mexicului și s-a extins până la malurile Amazonului. Un lucru este sigur, a fost utilizată pentru prima dată de către oameni pe teritoriul mexican, care era deja cucerit de prehispanici.

Dar, ciocolata are o mulțime de calități și sunt sigură că nu le știți pe toate.

Ciocolata, un adevărat „medicament”:

  • La finalul secolului IV, ciocolata se utiliza în mod terapeutic. Vracii recomandau consumul de cacao atât ca energizant cât și pentru efectul calmant pe care îl avea asupra sistemului nervos.
  • Războinicii o consumau ca băutură fortificantă, iar untul de cacao era utilizat ca unguent pentru a vindeca răni.
  • Ciocolata are substanțe care stimulează, produc o creștere considerabilă și o îmbunătățire notabilă a randamentului mental, precum și a capacității de concentrare și a memoriei, de aceea este recomandată copiilor și adolescenților însă ……doar în variantă pură sau cu lapte.
  • Stimulează fluxul sanguin datorită proprietăților sale anti-oxidante, este un ajutor de nădejde în prevenirea bolilor cardiovasculare, iar uneori poate ajuta la pierderea unor kilograme.
  • Ne face fericiti! Odată ajunsă în corpul nostru stimulează producerea de endorfine, substanțe chimice aflate la nivelul creierului care sunt responsabile de senzații precum fericire, bunăstare și liniște.

  • Ciocoterapia constă în băi și masaje cu ciocolată care ajută la hidratarea pielii, combate celulita și ne relaxează datorită mirosului încântător și a aromei sale extrem de dulce.

Și acum, despre compușii ciocolatei și minunățiile pe care le fac ei în organismul nostru:

  • Conținutul de cacao favorizează producția de serotoină, un neurotransmițător care dă un semnal sistemului nervos să producă senzația de fericire.
  • Apoi, este un alt aminoacid care se află în cacao și care are legătură cu anfetaminele.
  • Un alt compus activează receptorii cerebrali care produc plăcere și luciditate mentală.
  • De asemenea, ciocolata ajută la bunăstarea sistemului cardiovascular, deoarece conține acid stearic, o substanță grasă care se dizolvă extrem de repede cu ajutorul acidului oleic (cum este uleiul de măsline) și, de aceea, este considerat benefic pentru organism, luptând împotriva colesterolului rău.
  • Fibra dietetică. Cacaoa favorizează digestia datorită acelui conținut de 6% care se diluează în contact cu celelalte ingrediente. Cu ajutorul acestui element și a celorlalte proprietăți antioxidante, cacaoa ajută la prevenirea procesului arterosclerotic și în apariția anumitor tipuri de cancer. Prezența acestei substanțe în cacao este extrem de utilă, deoarece stimulează producția de prostaciline care contribuie la reducerea presiunii arteriale.

Unii specialiști susțin că ciocolata este un substituent al sexului și un remediu extrem de bun pentru orice problemă.

Eu mă gândesc că nu toate lucrurile sunt chiar atât de simple.

Și, ATENȚIE! Excesul de ciocolată poate cauza apariția unor migrene, a hiperactivității, a creșterii în greutate sau chiar a dependenței!

Stați liniștiți! În această situație, doar altora li se pot întâmpla aceste nefericiri!

Mai Multe

More article