Poveşti din ClujCea mai mare bibliotecă pentru copii este la Cluj

Cea mai mare bibliotecă pentru copii este la Cluj

Dragi cititori mici si mari, numele meu este Bianca Mereuță, fost strategic planner, marketer și copywriter, cu peste 15 ani de experiență în crearea și comunicarea de branduri și cu trei ani de practică în mămicit de Alex, băiețelul meu.

Așa scrie Bianca în prezentarea grupului, a celui mai mare grup de lectură pentru copii, din România cu 25.500 de membri. Bianca este din apropierea Clujului. Locuiește în Florești unde a deschis de apropae o lună de zile cea mai mare bibliotecă privată de carte pentru copii, cu acces liber.

Biblioteca Ce le citim copiilor are peste 4000 de titluri în limbile română, engleză, franceză, germană și italiană. Există câteva publicații și în japoneză și coreană, pentru cei interesați.

90% din cărțile pe care le găsiți în biblioteca Biancăi Mereuță sunt cărți valoroase.

-Ce înseamnă o carte pentru copii, valoroasă? am întrebat-o pe Bianca.

– Cartea cu valoare este cea care transmite un mesaj valoros cititorului. Printre cărțile bibliotecii „Ce le citim copiilor” sunt cărți cu imagini valoroase, cu tiraj mic, cărți vechi de povești pe care nu le găsiți în altă parte. Nu tot ceea ce se publicăî n prezent pentru copii este și folositor sau bun pentru ei, pentru educația, imaginația și suflețelul lor sensibil.  

Bianca este plină de energie și dorință de a crește proiectul Ce le citim copiilor. Pentru ea ideea aceasta este, în realitate, un plan bun pentru a petrece cât mai mult timp cu familia și mai ales cu Alex.

“Ce le citim copiilor” este un grup pentru copii mici și mari. El a fost creat ca spațiu în care părinții să povestească despre cărțile pe care le citesc celor mici, ca loc în care să se găsească recomandări de lectură generatoare de sens.

Fiecare poveste citită e o treaptă urcată pe scara vieții. Cu fiecare lectură, copilul va descoperi lumi pe care înainte nu le cunoștea. Fiecare personaj, fiecare acțiune, fiecare literă și fiecare linie vor crea sensul. Iar sensul este, de fapt, imaginația! Imaginația ajută copilul să pătrundă în semnificații, să inoveze, să fie adaptabil, să simtă și să gândească dincolo de ceea ce vede privirea, a mai spus Bianca Mereuță.

Bianca vă așteaptă la bibliotecă, pe strada Dumitru Mocanu, nr. 26, com. Florești, dar nu se merge oricum, orarul este publicat pe grupul Ce le citim copiilor.

Studiile recomandă ca durata lecturii în familie să fie de 30-40 de minute pe zi. Așadar, nu socotiți cărțile citite împreună, ci timpul petrecut citindu-le.

Mai Multe

More article