Poveşti de bineBeautyCe greşim când nu antrenăm tot corpul?

Ce greşim când nu antrenăm tot corpul?

Multe persoane aleg să frecventeze o sală de fitness pentru a arăta bine, pentru a avea un stil de viață sănătos sau din pasiune pentru sport. Din rândul acestor persoane există câteva care aleg să nu-și antreneze tot corpul, rezumându-se doar la câteva grupe de mușchi. Aici putem menționa două exemple cel mai des întâlnite: persoanele de sex feminin care antrenează doar picioarele și abdomenul sau cele de sex masculin care nu antrenează deloc picioarele. De ce poate fi asta greșit? Echilibru – este un termen foarte important, iar în sport, la fel ca și în alte aspecte din viața noastră, avem nevoie de echilibru. Antrenând doar câteva grupe de mușchi corpul nostru va avea la un moment dat un aspect dezechilibrat dar aici intervine și un factor mai important decât aspectul – sănătatea.

Mușchii corpului sunt împărțiți în mai multe grupe conectate între ele. Forțând doar câteva dintre ele, celelalte „vor rămâne în urmă” sau altfel spus vor deveni mai slabe decât cele antrenate și implicit aspectul lor va fi unul mai puțin plăcut iar de aici pot apărea accidentări, performanță redusă, oboseală sau o recuperare înceată.

Dacă un mușchi devine mai slab sau cum spuneam mai sus „rămâne în urmă” ne poate afecta în mai multe moduri, ne poate dezechilibra postura, mișcarea noastră naturală sau coordonarea. Modificarea posturii, dureri ale spatelui sau ale articulațiilor sunt alte câteva rezultate negative care pot apărea din cauza antrenamentelor dezechilibrate. Musculatura spatelui (mușchii spinali) trebuie antrenată obligatoriu, aceasta ne ajută să ne corectăm postura și musculatura stabilizatoare a corpului. Există numeroase exerciții pentru un antrenament funcțional al coloanei vertebrale pe care nu ar trebui să le ignorăm, întrucât mușchii susțin oasele și articulațiile.

Mulți avem o parte favorită a corpului pe care ne place să o antrenăm, pe care o dorim mai puternică sau mai frumoasă și putem face asta mai ușor dacă reținem că mușchii sunt conectați între ei și se ajută reciproc Totul este conectat, tratează-ți corpul ca pe un întreg, oferă-i  acel echilibru.

Alegerea este a noastră – dacă ne dorim un corp puternic și sănătos trebuie doar să conștientizăm că acest lucru ține de noi. Toate obiectivele pe care ni le propunem pot fi atinse extrem de simplu prin stăpânirea unei inimi pline de compasiune, un psihic echilibrat și un corp puternic și sănătos.

Robert Molnar personal trainer Burn Fitness Zorilor

Mai Multe

More article